Tidligere DR-deltager var blandt de omkomne i uhyggelig bådulykke i Portugal: Nu er der nyt

09/11/2023 13:02

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt.

Mest læste i dag

Fredag morgen kom det som bekendt frem, at fire danskere havde mistet livet i Portugal i forbindelse med et uheld til søs.

I forbindelse med uheldet kunne Ekstra Bladet afsløre, at én af de to mænd, der mistede livet, har været en markant figur for at ældre DR-format.

Der er såedes flere kilder, der har bekræftet over for mediet, at han har været ansat hos DR.

Ekstra Bladet har derudover været i kontakt med medarbejder fra mandens arbejdsplads.

"Det er ganske forfærdeligt. Han var vellidt. Han var et pragtfuldt menneske. Alle kunne godt lide ham, og han var glad".

Årsagen til at identiteten på den tidligere DR-deltager ikke afsløres, skal findes i at den afdødes familie ikke har ønsket at medvirke i mediets artikel, skrev Ekstra Bladet videre.

Kæntringsulykken fandt sted fredag morgen omtrent en kilometer ud for Portugals kyst.

Båden var dansk registreret.

Men nu er der nyt om netop båden.

Den tragiske skæbne, der ramte de fire danskere, som i sommer satte sejl fra Ishøj stoppede nemlig brat. Fredag morgen skyllede deres vrag fra båden op på stranden ved Praia Formosa.

Her blev de hjulpet i havn af den fransk-canadiske sejler Nicolas Gibault, som bemærkede, at de ikke virkede som erfarne sejlere. Nicolas Gibault havde advaret dem om det vilde hav, men trods hans advarsler stævnede de ud næste morgen mod kystbyen Cascai – en beslutning, der viste sig at være fatal.

Og nu kan havnefoged på Ishøj Havn, Frank Carlsen, fortælle, at båden i juli var stævnet ud fra Ishøj Havn, hvor en af de omkomne havde sin båd med sin far:

"Det eneste, vi reelt ved, er, at de havde i sinde at sejle til Tenerife, men om de skulle blive der eller sejle videre, er uvist", siger han til Sjællandske Nyheder.