Tidligere julekalender-stjerne død efter sygdom

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

13/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

Den danske musikscene har mistet en af sine mest farverige og elskede skikkelser.

Elith 'Nulle' Nykjær Jørgensen, kendt og afholdt for sit kunstnernavn 'Nulle', er gået bort i en alder af 86 år efter en periode med sygdom.

Det bekræfter hans hustru, Louise Albeck, over for Ekstra Bladet og beskrev hans sidste stunder som 'stille og fine, omgivet af familie og dygtigt personale'.

Hun lægger heller ikke skjul på, at de har haft 43 fantastiske år sammen:

"Vi har haft et rigtig fantastisk liv sammen i 43 år", lyder det fra hustruen, der for nuværende ikke havde yderligere kommentarer til ægtemandens død.

'Nulle' var en mand med en bemærkelsesværdig karriere, der strakte sig over flere årtier og berørte mange aspekter af dansk underholdning. Han var især kendt for sit samarbejde med Poul Nesgaard i DR-produktioner som 'Flid, fedt og snyd' og 'Bamse på planeten Joakim', samt 'I sandhedens tjeneste' og 'Jul og grønne skove', også kendt som 'Poul og Nulle i hullet'.

Tilbage i 1982 tog 'Nulle' et skridt videre i sin musikalske rejse ved at etablere Nulle og Verdensorkestret sammen med sin hustru Louise Albeck. Jazz blev en central del af hans liv, og han fortsatte med at berige den danske musikscene med sin passion og talent.

Selv i 2022, i et interview med Jyllands-Posten, udtrykte 'Nulle' sin uforanderlige kærlighed til musikken.

Her løftede han sløret for, at han ikke havde nogen planer om at stoppe med at spille:

"Jeg har ikke nogen planer om at holde op med at spille, men det kommer sikkert af sig selv. Hvis man gerne vil leve længe, må man jo finde sig i at blive gammel", sagde han.

Elith 'Nulle' Nykjær Jørgensen efterlader sig ikke kun sin hustru, men også et uforglemmeligt aftryk på dansk kultur. Hans liv og karriere var en rejse gennem kreativitet og glæde, og hans bidrag til dansk musik og underholdning vil blive husket og værdsat i mange år fremover.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.