Tidligere russisk spion om Putin: Han går hele vejen

Skrevet af Nicolai Busekist

08/03/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tidligere russisk spion har delt sit bekymrende syn på krigen i Ukraine, og har hævdet, at den russiske præsident vil gå hele vejen.

Dagens topnyheder

Sidste år trak Aliia Roza overskrifter, da hun afslørede sin fortid som russisk spion. Hun afslørede også, at hun med nød og næppe slap med livet i behold, da hun blev forelsket i sit mål.

Den 37-årige tidligere spion har nu delt sine tanker om Putin og hans motiver. Aliia mener, at han vil have 'fuld kontrol over Ukraine', og derfor ønsker at afsætte præsident Zelenskyy. Det skriver Ladbible.

"Jeg blev uddannet i samme militærprogram som Putin, og vi lærte, hvordan man forbliver rolige og koldblodige i en meget stressende situation," sagde hun.

"Hr. Putin vinder altid. Han kan ikke tabe denne krig og trække sig, fordi det vil skade hans omdømme. Han vil gå til enden."

Aliia blev født i Sovjetunionen, og hendes far var dengang en højtstående militæregeneral. Derfor blev det forventet, at hun ville få i hans fodspor og tilslutte sig det russiske militær.

Tingene gik dog ikke helt efter planen for hende, da Aliia endte med at blive forelsket i den mand, som hun skulle samle efterretninger om. Derfor blev hun nødt til at frygte fra Moskva, og har ikke været tilbage i over et årti.

Den tidligere spion har afsløret, at hun har venner i både Ukraine og Rusland, som fortæller hende, at de er 'bange' for den russiske præsidents regime.

"Putins strategi er indlysende: Lad ikke NATO placere raketter eller våben i Ukraine. Og han vil gøre alt for at nå sit mål," sagde Aliia.

"Men han troede, at det ville være nemt, som det var, da han sendte den russiske hær til Kasakhstan på grund af revolution i januar 2021. Han forventede ikke, at ukrainerne ville kæmpe tilbage og få støtte fra hele verden."

"Personligt føler jeg mig meget ked af det og knust over, at civile dør hver dag. Mine slægtninge og venner bor i Ukraine og i Rusland. Jeg er virkelig bekymret for dem."

"Jeg taler med dem hver dag, og de fortæller mig, at russerne følger Putins regime, fordi de er bange. Folk er trætte efter Covid. Ingen ønsker at have en krig."

"Russiske soldater er normalt ikke dem, der kan vælge at gå i krig eller ej. Der er en ordre - de skal følge den."

Aliie bor i dag delvist i Los Angeles og delvist i London, og har bekendtskaber, der omfatter Mike Tyson, Londons borgmester Sadiq Khan og endda prins Charles.