Tilbagekalder fødevarer solgt i butikker over hele landet: Risiko for salmonella

10/07/2023 10:53

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Produktet er solgt i butikker over hele landet.

Mest læste i dag

Opdateret: Produktet er ifølge Fødevarestyrelsen ikke længere tilbagekaldt.

Flere specialbutikker i Danmark har tilbagekaldt en bestemt type tørret fisk (gulstribet trevalle) fra mærket BDMP, efter det blev opdaget, at produktet er inficeret med Salmonella.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere til enten at returnere produktet til den butik, hvor det blev købt, eller at smide det ud.

Produktet i spørgsmål er BDMP Dried Fish - Tørret gulstribet trevalle med en nettoindhold på 100g. EAN-koden er 8851035433002, og det har en bedst før-dato på 01.09.2024. Lotnummeret er 65253 A.

Produktet er blevet solgt i en række butikker rundt om i landet, herunder Fred Asia House i Fredericia, Asian Supermarked i Aalborg, XIUFENG i Grenaa, Pinay Asian Shop i Thisted, KFT Jylland i Aarhus, Pandasia i Galten, Sol Supermarked i Haslev og Afghan Food Store i København.

Salmonella er en bakterie, der kan forårsage symptomer som diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast.

Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger. Hvis du har indtaget produktet og oplever disse symptomer, bør du kontakte din læge.

Butikkerne, der har solgt det inficerede produkt, er ansvarlige for tilbagekaldelsen. Fødevarestyrelsen fortsætter med at overvåge situationen og sikre, at reglerne overholdes for at beskytte forbrugernes sundhed.