Tilbagekalder produkt solgt i Søstrene Grene landet over: Kan skade evnen til at få børn

Skrevet af Nicolai Busekist

24/02/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Produktet, der er blevet solgt i Søstrene Grene-butikker i hele landet, bliver nu tilbagekaldt, da det kan skade evnen til at få børn.

Dagens topnyheder

De fleste, der har været en tur i Søstrene Grene, kan nikke genkendende til, at det kan være fristende at snuppe en lækker chokoladebar eller lignende med, når man står ved kassen.

Hvis du har gjort det på det seneste, og dit valg endte med at falde på en 'Roo’bar Maca Cranberry', så bør du afholde dig fra at spise den.

Produktet bliver nemlig tilbagekaldt, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Grunden til, at det bliver tilbagekaldt er, at produktet har et indhold af Maca. Det er en særlig plante, og det kan ifølge Fødevarestyrelsen ikke udelukkes, at der er en sundhedsmæssig risiko forbundet med indtag af den.

Dette er blevet konkluderet på baggrund af en risikovurdering, der er blevet foretaget af DTU Fødevareinstituttet. Resultatet af denne vurdering er nemlig, at det ikke kan udelukkes, at der er en sundhedsmæssig risiko forbundet med indtag af planten.

Har man købt denne bar, er det derfor vigtigt, at man afholder sig fra at indtage den, da det kan skade evnen til at få børn – og det gælder for både mænd og kvinder.

"Planten kan blandt andet være skadelig for både mænd og kvinders reproduktion, det vil sige evnen til at få børn," skriver Fødevarestyrelsen i sin pressemeddelelse.

Produktet bliver tilbagekaldt af den danske virksomhed Coalas Naturprodukter, der holder til i Silkeborg og producenten bag 'Roo’bar Maca Cranberry'.

Baren er blevet solgt i Søstrene Grenes forretninger i hele landet, og tilbagekaldelsen omfatter alle partier af den.

Hvis du har købt en sådan bar, har Fødevarestyrelsen en klar anbefaling til dig.

"Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det," lyder det.