Tilbagekalder ris solgt i butikker i Danmark: Spis dem ikke

Skrevet af Henrik R

15/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du har fået fat i risene, bør du ikke spise dem.

Dagens topnyheder

Golden Foods ApS, en førende leverandør af fødevarer, har annonceret en tilbagekaldelse af deres Karla Extra Long Grain Basmati-ris på grund af bekymringer over sundhedssikkerheden. Der er konstateret et for højt indhold af pesticidet chlorpyrifos i produktet, hvilket potentielt udgør en sundhedsmæssig risiko.

Produktet er solgt i 5kg pakker og er blevet distribueret primært til specialvarebutikker i Københavnsområdet.

Hvad du skal vide om produktet:

  • Produkt: Karla Extra Long Grain Basmati-ris

  • Størrelse: 5kg

  • Batch-nummer: 1139

  • Bedst-før-dato: Oktober, 2027

  • Solgt i: Specialvarebutikker i Københavnsområdet

  • Producent: Golden Foods ApS Danmark, Nyager 4, 2605 Brøndby

Årsagen til tilbagekaldelsen

Golden Foods har udsendt tilbagekaldelsen efter at det blev opdaget, at risene indeholder et forhøjet niveau af chlorpyrifos, et pesticid, der er brugt i landbruget.

Fødevarestyrelsen har bemærket, at selvom forbrugerne ikke vil opleve akutte symptomer, er det langvarige indtag af pesticidet bekymrende. Det er ikke det enkelte måltid, der er afgørende, men snarere eksponering over tid.

Hvad skal du gøre?

Fødevarestyrelsen anbefaler, at de forbrugere, der har købt dette produkt, enten kasserer det eller returnerer det til den butik, hvor det blev købt. Det er vigtigt ikke at konsumere produktet.

Golden Foods ApS tager denne sag alvorligt og arbejder tæt sammen med Fødevarestyrelsen for at sikre, at alle forholdsregler overholdes for at beskytte forbrugernes sundhed og sikkerhed.

For yderligere information eller vejledning vedrørende tilbagekaldelsen, opfordres forbrugerne til at kontakte Golden Foods ApS direkte.