Tilbagekaldt fra butikker over hele landet: Kan medføre sundhedsmæssig risiko

Skrevet af Emil Martesen

82 uger siden

|

18/10/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Produktet er solgt i hele landet, og nu er det tilbagekaldt, da det kan medføre en sundhedsmæssig risiko.

Dagens topnyheder

Kosttilskud er begyndt at have en høj stjerne hos mange danskere. 

For mange er det ikke blot en engangsforestilling, men derimod en vane at indtage Macas pulver, der indeholder et højt mineralindhold, som sikrer dig, at du får dine mineraler.

Desuden smager det godt, og derfor bliver mange bidt af det.  

Men havde du alligevel planer om, at skulle bruge det naturlige kosttilskud ‘Maca-pulver’ i diverse smoothies, yoghurt, salater eller desserter, bør du i så fald sikre, at de ikke er omfattet af den seneste tilbagekaldelse fra ECOVIK ApS. 

Ifølge fødevarestyrelsen har virksomheden nemlig været nødt til at tilbagekalde et stort parti af ‘Maca-pulver’, da de kan medføre en sundhedsmæssig risiko. 

Konkret drejer det sig om tre produkter: 

  • Rawpowder Gul Maca 

  • Rawpowder Sort Maca 

  • Rawpowder Gul Maca 

De er solgt i Helsemin-butikker over hele landet. 

I en pressemeddelelse lyder det, at produktet indeholder planten Maca, og DTU Fødevareinstituttet har foretaget en risikovurdering, som har konkluderet, at en sundhedsmæssig risiko ved indtag af Maca ikke kan udelukkes. Planten kan blandt andet være skadelig for både mænd og kvinders reproduktion, det vil sige evnen til at få børn. 

Hertil bliver det også oplyst, at hvis du har købt et eller flere af disse produkter, råder Fødevarestyrelsen til at levere produkterne tilbage til butikken, hvor de er købt, eller at kassere dem.