Tiltalt for drab på Emilie Meng og drabsforsøg mod den 13-årig pige: Nu er der nyt om retssagen

Skrevet af Emil Martesen

22/01/2024
Foto: Privat / Politi
Foto: Privat / Politi
Nu er der nyt om retssagen.

Dagens topnyheder

Der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Og selvom detaljerne har indtil nu været sparsomme i den uhyggelige sag, så har anklageskriftet nu set dagens lys, hvorfor nye detaljer også er kommet frem.

Anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, afslører grusomme detaljer om de sager, manden er tiltalt i. Tiltalte beskyldes for at have påkørt den 13-årige pige og hendes cykel, før han tog hende til fange og anbragte hende i bagagerummet på sin bil.

Der er afsløret flere detaljer om frihedsberøvelsen samt drabet på Emilie Meng, men af hensyn til familie og pårørende har Dagens.dk valgt ikke at oplyse alle informationer.

Men det stopper ikke her.

I den mest omtalte kriminalsager i nyere dansk historie har forsvarsadvokat Karina Skou bekræftet, at retssagen vil blive gennemført som et nævningeting. Dette betyder, at seks borgere sammen med tre juridiske dommere skal afgøre skyldspørgsmål og straf i sagen, der har rystet hele nationen:

"Vi har ikke fravalgt nævninge", skriver hun i en sms mandag formiddag til Ekstra Bladet.

Den tiltalte, som har siddet varetægtsfængslet siden april sidste år, står over for anklager, der strækker sig fra drab til voldtægt og frihedsberøvelse. Ud over det tragiske drab på Emilie Meng, er han også tiltalt for at have begået forbrydelser mod to unge piger.

Med den tiltaltes delvise erkendelse og nægtelse af de øvrige anklager, står nævningetinget over for en udfordrende opgave i at afgøre skyld og straf. Retssagen, der er programsat til at starte den 14. maj og forventes at løbe over 18 dage ved retten i Næstved.