Tim blev fanget i fælden: Han troede Google-tjenesten var gratis, men det kostede ham 100.000 kroner

Skrevet af Emil Martesen

12 uger siden

|

27/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tim blev fanget i fælden.

Dagens topnyheder

De fleste er bekendt med dyre lærepenge. Og om du har prøvet det eller ej kan det nemlig hurtigt blive en dyr omgang.

Derfor er der god grund til at spidse øre nu.

En bruger, der kun er kendt som Tim, fik forleden noget af en overraskelse, han da pludselig modtog en regning på omkring 14.000 dollars, hvilket svarer til omtrent 100.000 danske kroner.

Efter at have lavet en forespørgsel hos Googles BigQuery-datavarehus på historiske HTTP-arkivdata, modtog Tim den enorme regning fra Google Cloud:

"I sidste uge kørte jeg et script til historiske HTTP-arkivdata og fik en regning på 14.000 USD fra Google Cloud uden advarsler. Og de vil ikke fjerne gebyret", forklarer han.

Tims meget meget dyre lærestreg viser, at man skal være ekstra opmærksom på detaljer, når man foretager handlinger på internettet.

Det skriver det norske medie Kode24.

Vigtig detalje

HTTP Archive-projektet gemmer på en stor mængde data på hos Google Cloud BigQuery, og det er åbent tilgængeligt for alle brugere.

Men det er nu, man skal lægge mærke til detaljen, der kostede Tim dyrt. 'Åbent tilgængeligt" er nemlig ikke det samme som 'gratis at bruge'.

Det var den misforståelse der førte til en kæmpe regning for Tim, der udtrykker en frustration over, at HTTP Archive's hjemmeside ikke klart advarer om potentielle omkostninger ved brug af datasættet hos Google. Han advarer nu andre mod at lave samme fejl.

I kølvandet på Tims oplevelse blev HTTP Archives' hjemmeside opdateret, og der bliver nu advaret mod forsigtighed for at undgå uventede regninger.

Episoden har ført diskussion omkring ansvarligheden ved at tilgå og bruge store datasæt, især når det indebærer potentielt store regninger.