Tinder lancerer ny funktion: Har gjort det nemmere at være utro

Skrevet af Mathias Busekist

06/06/2021
Hvis du går rundt og har et brændende ønske om at undgå nogen, du kender, mens du bruger Tinder, så kan du meget vel gøre brug af den nye funktion.

Dagens topnyheder

Datingappen, der som bekendt er blevet meget populær, har for nylig lanceret en ny funktion, der er med til at muliggøre, at man nu kan undgå nogen, man kender, mens man bruger appen.

Tinder har nemlig valgt at implementere en ny funktion, der kan bruges til at skjule udvalgte kontakter. 

Det skriver tv2.no. 

Det er dermed blevet muligt for dem, der benytter sig af applikationen, at skjule sin konto fra dem, de ønsker, hvilket udelukkende kræver, at man tillader applikationen at få adgang til telefonens kontakter, hvorefter man kan vælge, hvem man ønsker at undgå. 

Det kan såmænd virke som en meget smart funktion, men som med så meget andet, er det også et sats, da denne funktion kan vise sig at skabe ravage. 

Det mener professor, psykolog og parterapeut, Frode Thuen, ved Høgskulen på Vestlandet i Norge, som kan bryste sig af at have skrevet flere bøger, der omhandler utroskab, hvilket brugen af Tinders nylancerede funktion kan bidrage til.

Frode er bange for, at det kan få store konsekvenser for etableringen af et forhold, hvis Tinder fortsætter med at tillade brugerbasen at benytte sig af funktion og dermed skjule sig fra nogen samt dennes omgangskreds. 

Han er således bekymret for, at denne funktion kan komme til at påvirke folks opfattelse af utroskab. 

"Tinder er så dominerende, at det kan påvirke folks opfattelse af grænserne for, hvad der er okay og ikke okay i en sådan sammenhæng," siger Frode Thuen til tv2.no.

Han har dog allerede forinden implementeringen af funktion advaret mod Tinder, eftersom han mener, den kan ødelægge ens selvværd, hvis man ikke er attraktiv. 

Frode mener således, at man vil opleve masser af modgang samt skuffelser.