Tjek det omgående: Skattestyrelsen jagter ejere af 13,6 millioner kroner

Skrevet af Emil Martesen

5 uger siden

|

24/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tjek det omgående.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at danskerne befinder sig midt i en periode, hvor hver eneste krone tæller.

Og her står Skattestyrelsen ansigt til ansigt med en særlig udfordring: At finde ejerne til 13,6 millioner kroner, der ligger ubrugte i danske banker. Pengene er fordelt på 698 konti og 80 depoter, der alle mangler nødvendige identifikationsoplysninger fra ejerne.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Skattestyrelsen kan ejerne ikke kontaktes af hverken myndighederne eller bankerne på grund af de manglende oplysninger. Det dilemma har ledt til en offentlig efterlysning i Statstidende, hvor ejerne har haft et år til at gøre krav på deres penge inden fristen udløber imidlertid nu på mandag, den 29. april.

Underdirektør i Skattestyrelsen, Michael Medom Hansen, lægger ikke skjul på sin klare opfordring:

"Inden vi begynder at inddrage de indestående beløb, vil jeg gerne opfordre til, at man undersøger, om man kan genkende sig selv på listen i Statstidende", lyder det fra ham inden han fortsætter:

"Eller om man kan genkende venner eller familie, der måske befinder sig i udlandet, og i så fald giver dem besked, hvis man tænker, at man kender en, der ejer pengene".

Situationens alvor understreges af de betydelige beløb på nogle af de efterlyste konti. Én konto indeholder mere end 800.000 kroner, mens syv andre konti hver har over 100.000 kroner. På de 80 depoter er aktiverne tilsammen værdisat til 9,2 millioner kroner.

Skulle en borger henvende sig efter at pengene er inddraget, vil de principielt ikke kunne få deres penge tilbage.

Bestemt ikke første gang

Tilbage i 2022 blev der efterlyst ejere til 18 millioner kroner fordelt på 1900 konti og 160 depoter, og ejere af ca. 1000 konti og 50 depoter formåede at sikre deres penge, der til sammen udgjorde 9,5 millioner kroner.

Michael Medom Hansen håber på, at de store uudnyttede beløb vil fange borgernes opmærksomhed og motivere dem til at tage skridt til at sikre, hvad retmæssigt er deres:

"Alt andet lige hører de her penge til hos de borgere, der har sat dem ind", siger han videre i meddelelsen.

Alle konti og depoter skal have tilknyttet en ejer, der kan identificeres ud fra navn, adresse, CVR-nummer eller lignende.