Tjek dine skuffer og loftet: Disse gamle film er en formue værd

Skrevet af Emil Martesen

03/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tjek dine skuffer og loftet.

Mest læste i dag

Når snakken falder på gamle genstande, der er en formue værd, så rettes øjnene ofte mod ældre mønter.

Men nu er sagen en helt anden.

Hvis du har en DVD-samling, der samler støv på loftet, så bør du tjekke den omgående.

Det viser sig nemlig, at dine gamle DVD-film, som du måske har gemt væk i en kasse bag julepynten, kan være mere end bare en nostalgisk tidskapsel.

De kan nemlig være rigtig mange penge værd.

Sådan skriver mediet Manners.

På platforme som eBay vrimler det med annoncer, hvor brugere forsøger at sælge bestemte DVD'er for mindre formuer.

Eksempelvis sælges en specialudgave af gyserklassikeren 'The Evil Dead', der er kendt for sit unikke cover med træstammerelief, til 200 euro, hvilket svarer til cirka 1.500 danske kroner.

Hvis du har den ekstraordinære udgave af 'Alien'-franchisen, hvor DVD'erne er gemt i et futuristisk alien-etui, så sidder du inde med noget, der er 677 euro værd (omtrent 5.000 kroner, red.).

Men det stopper ikke her.

En specialudgave af 'National Treasure', hvor Nicolas Cage er i hovedrollen, vurderes til omkring 200 euro, mens en komplet specialudgave af den animerede 'Ghostbusters'-serie, som er pakket ind i en unik brandstationskasse, for nylig blev solgt for hele 876 euro (cirka 6.500 kroner, red.).

Uanset om dine DVD'er er sjældne filmudgivelser, limited editions, komplette serier eller helt almindelige enkeltfilm kan de vise sig at være mere værdifulde, end du tror.

Så inden du overvejer at kassere din gamle samling, kan det være en god idé at undersøge, hvad dine skiver egentlig er værd.

Befri Willy er også blandt de mest eftertragtede DVD'er. Det kan du se mere om i videoen herunder.