To 10-årige piger forsøgt lokket ind i bil af ældre mand: Politi massivt til stede ved skole

Skrevet af Kamille Isaksen

24/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politi reagerede hurtigt efter to separate forsøg på at lokke unge piger ind i en sølvgrå bil nær Valdemarskolen i Skolegade, Ringsted.

Dagens topnyheder

Midt- og Vestsjællands Politi reagerede hurtigt efter to separate forsøg på at lokke unge piger ind i en sølvgrå bil nær Valdemarskolen i Skolegade, Ringsted. 

Manden, der angiveligt talte engelsk, forsøgte at lokke de 10-årige piger ind i sin bil ved at tilbyde dem 100 dollars. Politiet iværksatte torsdag en omfattende operation i Ringsted Lystanlæg for at finde manden bag forsøgene.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Politikommissær Jonas Svitzer forklarer, at politiet har fået to anmeldelser angående en mand i en sølvgrå bil, der begge dage omkring klokken 14 forsøgte at kontakte de to piger, mens de var på vej fra skolen til SFO’en. "Han taler engelsk og har forsøgt at lokke dem ind i bilen ved at tilbyde dem 100 dollars." 

For at forebygge yderligere hændelser var politiet til stede ved anlægget med et betydeligt antal betjente fra klokken 11.45 til 15.15.

Operationen inkluderede civile betjente i biler og til fods for at overvåge området nøje og reagere, hvis manden skulle forsøge at handle på ny. Jonas Svitzer understreger, at politiet ikke har detaljer om mandens motiv eller beskrivelse ud over, at det er en ældre mand, der taler engelsk.

Episoderne fandt sted på en lille stikvej mellem Dagmarsgade og Anlægget, men politiet kan ikke afgøre mandens motiv i øjeblikket. "Det ved vi simpelthen ikke, men politiet tager det meget alvorligt," siger Jonas Svitzer.

Situationen kræver fortsat politiets opmærksomhed, da manden stadig ikke er identificeret eller fanget efter de to hændelser, der fandt sted med en dags mellemrum.