To børn blev kidnappet i dansk by og efterfølgende fundet i Tyskland hos moren: Nu taler hun ud

Skrevet af Kamille Isaksen

18 uger siden

|

09/01/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Efter flere spekulationer om morens involvering i sagen, har hun nu valgt at tale ud.

Dagens topnyheder

Den 3. januar modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om overfald og frihedsberøvelse i Gråsten. En 49-årig mand blev overfaldet af flere personer ved CaFéodora på Toldbodgade 10 i Gråsten, da han var ude for at se fyrværkeri sammen med sine to børn. Manden blev væltet omkuld og udsat for vold, mens de to børn blev tvunget ind i en bil. Herefter kørte gerningspersonerne fra stedet i to biler.

Efterfølgende var der meget opmærksomhed på sagen, idet tyske medier hurtigt påstod, at børnene var i sikkerhed hos deres mor i Tyskland. Dette førte efterfølgende til forskellige teorier, om hvorvidt kidnapningen var bestilt af moren, men nu har hun selv åbnet op om episoden.

Det skriver B.T.  

Christina Block afviser igennem sin advokat, at hun havde nogen kendskab til eller del i børnenes tvungne overførsel fra Danmark til Hamburg. Denne erklæring blev offentliggjort i en pressemeddelelse sendt til B.T., hvor advokat Otmar Kury udtaler: "I modsætning til visse påstande har hun aldrig givet nogen tredjepart ordre om at tvinge sine elskede børn fra Danmark til Hamburg."

Ifølge advokaten har Christina Block, der er arving til den tyske restaurantkæde Block House, længe kæmpet en forældremyndighedsstrid med sin eksmand, Stephan Hensel. Hun hævder, at nogle af de personer, der har tilbudt at hjælpe hende, kan have ageret på egen hånd. Denne udvikling kaster nyt lys over en sag, der har trukket overskrifter siden nytårsaften, hvor børnene blev bortført i Gråsten.

Børnene, en 10-årig dreng og hans 13-årige søster, blev tvunget ind i en bil, efter deres far var blevet overfaldet af maskerede mænd. De blev fundet senere i Hamburg hos deres mor, men Christina Block insisterer på, at hun ikke var involveret. "Der er en række mennesker, der ser det umenneskelige afsavn, som Christina Block har til børnene, som en umenneskelig katastrofe og gentagne gange har tilbudt hende hjælp," skriver Otmar Kury.

Børnene er nu tilbage hos deres far i Gråsten efter en afgørelse fra en tysk domstol. Dog hævdes det i pressemeddelelsen, at et af børnene havde ønsket at blive i Tyskland. Dette tilføjer endnu et lag til en allerede kompleks sag, der startede i 2021, da Stephan Hensel undlod at returnere børnene efter et weekendsamvær.

Episoden nytårsaften er ikke den første i denne familiestrid. I 2022 blev seks mænd anholdt i Danmark, mistænkt for at planlægge bortførelsen af parrets tre børn til Tyskland, hvilket yderligere komplicerer en allerede turbulent sag. Sagen blev dog sidenhen droppet.