Toårig pige skadet på legeplads: Nu advarer politiet om syrebomber

Skrevet af Nicolai Haugsted

09/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet kommer med vigtig appel til forældre: Tal med dine børn om syrebomber.

Dagens topnyheder

Over hele landet har en ny og bekymrende tendens grebet ungdommen, hvor hjemmelavede såkaldte "syrebomber" er blevet et populært fænomen at dele på sociale medier.

Det lyder måske som harmløs underholdning for nogle, men realiteterne er langt fra sjove.

En nylig hændelse i Billund-området, hvor en toårig pige kom lettere til skade efter kontakt med syreholdig væske på en legeplads, har sat alvorlige spørgsmål ved denne farlige leg.

Det skriver B.T.

"Selvom det kan se harmløst og sjovt ud på sociale medier som TikTok, så kan syrebomber være aldeles farlige i virkeligheden," advarer politikommissær Brian Kristiansen fra Sydøstjyllands Politi.

Hændelsen, der fandt sted på Plougslundvej, har fremprovokeret en kontant reaktion fra politiet, der nu appellerer til forældre om at diskutere de potentielle farer ved syrebomber med deres børn. Denne seneste advarsel følger efter flere rapporterede tilfælde af lignende farlige eksperimenter i Billund-området.

"Udover at det kan være en overtrædelse af straffeloven, så kan det også være meget farligt og medføre, at folk kan komme alvorligt til skade," understreger Kristiansen.

Udsender efterlysning

I kølvandet på weekendens uheldige episode arbejder politiet nu på at identificere de involverede, herunder to drenge, der blev set i nærheden af legepladsen kort efter, at et højt brag lød.

Beskrivelser af drengene og en opfordring til vidner om at komme frem med oplysninger er blevet offentliggjort i håb om at kaste lys over hændelsen.