Tornado-alarm i Europa

13/11/2023 14:18

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Twitter
Foto: Twitter
En tornado-alarm i Europa har set dagens lys.

Mest læste i dag

Europa står på tærsklen til en vaskeægte bombecyklon, som eksperterne ikke lægger skjul på kunne være en af de mest intense storme i nyere tid.

Det oplyste Washington Post for blot et par uger siden.

Men nu er den gal igen.

I skrivende stund forbereder Storbritannien sig nemlig på Storm Debi, sæsonens fjerde navngivne storm.

Den forventes at ramme det nordlige England og dele af Nordwales i løbet af mandagen.

Men Storm Debi bærer ikke kun stærke vinde, men også en betydelig trussel mod liv og ejendom.

Storbritanniens Tornado- og Stormforskningsorganisation (TORRO) har nemlig udsendt en alvorlig vejrudsigt med tornadoadvarsel, der fremhæver potentialet for tornadoer, med vinde, der kan nå hastigheder på op til 160 km/t, og muligheden for 20 mm hagl.

Det skriver joe.co.uk.

Stormen, der opstod i Irland, hvor der blev erklæret røde vejrvarsler, sætter nu kursen mod Storbritannien, hvilket fremkalder udbredte vejrvarsler.

Stormens indvirkning forventes at være intet mindre end alvorlig, med risici, der inkluderer flyvende affald, store bølger, oversvømmelser, rejseforsinkelser, strømafbrydelser og den usædvanlige trussel om tornadoer.

Den britiske vejrtjeneste Met Office har udsendt ravfarvede advarsler for stærke og forstyrrende vinde for dele af Nordirland og det nordvestlige England, og gule vejrvarsler for vind fra kl. 04:00 til 18:00 for det meste af det nordlige England og Wales, der dækker områder som Manchester, Sheffield, Liverpool, Bangor og St Davids.

Stormen vil bevæge sig ind i Irland og Nordirland natten over. Frontsystemet vil krydse området efter midnat og gennem mandag morgen samt det meste af resten af Storbritannien og Irland.