Træt af mundbind og duggede briller? Læge viser simpelt trick til at undgå det

Foto: Shutterstock

Er du træt af, at dine briller blive duggede, når du har mundbind på? Her afslører en læge et trick til, hvordan du nemt kan undgå, at det sker.

Den verdensomspændende coronaviruspandemi har resulteret i en hverdag med mundbind for de fleste. 

Læs også

Smed en pære ud i haven: Det skulle hun aldrig have gjort

De færreste har sandsynligvis lyst til at bære dem, men det er vigtigt, at man overholder gældende anbefalinger og restriktioner. I Danmark skal det bl.a. bæres indendørs på offentlige steder, hvilket omfatter butikker, supermarkeder mv. 

Flere eksperter har udpeget brug af mundbind og afstand som de to mest effektive våben i kampen mod den globale virus. Overholdes dette ikke, kan smittespredningen ikke brydes. 

Det er dog ikke alle, der har lige nemt ved at bære disse mundbind. Nogen oplever, at de har svært ved at trække vejret, mens andre får duggede deres briller til, hvilket naturligvis er til gene. 

De personer, der oplever, at det er et problem, at deres briller dugger, når de bærer mundbind, kan dog løse problemet på relativt simpel vis. 

Det fortæller Dr. Daniel M. Heiferman, der er neurokirurg på Semmes Murphey Clinic i Tennessee i USA. Han har nemlig delt et simpel trick, der blot kræver, at du har et plaster til rådighed - og det kan de fleste finde hjemme i skuffen.

Han har delt sit trick på Twitter, hvor han har vedhæftet et billede af sig selv, hvor tricket ses i aktion. Til opslaget har han skrevet følgende tekst: 

"Hvis du har problemer med, at dine briller dugger, eller at din maske falder ned under din næse, kan et simpelt plaster gøre underværker. Jeg lærte det i operationsrummet. Del gerne. Det kan måske redde liv!"

Læs også

Politiker forarget: Så mange bandemedlemmer er på offentlig forsørgelse

Han fortæller derfor, at det ikke blot hjælper, hvis du har problemer med, at dine briller dugger. Det kan også hjælpe, hvis din mask falder ned under næsen. 

 

Dagens Gossip