Træt af støj: Her bliver der indført regler

Beboerne ved Botanisk Have og Skanseparken (billede) i Aarhus har i den seneste tid været naboer til et støjniveau, der nu får kommunen til at reagere. Foto: Google Maps.

Nu bliver der indført nye regler.

Beboerne ved Botanisk Have og Skanseparken i Aarhus har i den seneste tid været naboer til et lydniveau, der nu får kommunen til at reagere.

Læs også

Badehotellet-stjerne lander kæmpe rolle

Den høje lyd fra elektriske musikanlæg generer, og da kommunen kun har begrænsede muligheder for at få sænket støjniveauet, har borgmester Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, været i dialog med Østjyllands Politi om, hvad kommune og politi sammen kan gøre for at begrænse støjgenerne.

”Efter længere tid med høj musik er situationen nu blevet så utålelig for naboerne, at vi i samarbejde med politiet er nødt til at gribe ind. Jeg kan sagtens forstå behovet for at mødes i vores parker og hygge sig i denne tid, men det må kunne finde sted uden at være til gene for naboerne. Derfor indfører vi nu klare - og synes jeg, helt rimelige regler - som skal overholdes. Det vil jeg opfordre alle til at respektere, så sommeren kan byde på gode oplevelser for alle i og omkring vores parker,” siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

De nye regler

De nye regler betyder, at der i Botanisk Have og Skanseparken i første omgang til 30. september skal slukkes for alt elektrisk forstærket musik senest kl. 20.00 på hverdage samt søn- og helligdage og kl. 22.00 på fredage og lørdage. De sidste detaljer er endnu ikke faldet på plads, og det vides derfor endnu ikke, hvornår forbuddet træder i kraft.

”Coronapandemien har lukket nattelivet, og de unge har derfor færre steder at mødes. Det er helt naturligt og forståeligt, at de har behov for at mødes og feste, men den teknologiske udvikling betyder også, at mange anlæg spiller så højt, at det generer for mange, og vi skal alle være her. Derfor indfører vi nu efter samråd med politiet et forbud, så regler bliver mere enkle at håndhæve, og så naboerne kan få nattero,” siger Bünyamin Simsek.

Læs også

Sundhed.dk lukker ned