Tre familier blokerer historisk nedrivning

Tre lejere står i vejen for bulldozerne, der skal vælte tre boligblokke i en landets største almennyttige boligafdelinger, Gellerupparken. Det skal ske som led i en plan, der skal ændre området fra belastet ghetto til en velintegreret del af Aarhus.

Men tre familier nægter at flytte og bor nu som eneste tilbageblevne i to af tre totalt rømmede store boligblokke, som ellers skal rives ned fra 1. juni i Brabrand ved Aarhus.

Mandag mødes parterne ved boligretten i Aarhus i den usædvanlige sag.

Nedrivningen skal bane vej for, hvad der er blevet kaldt den største helhedsplan herhjemme for et almennyttigt boligområde. Boligblokkene skal væk for til fordel for en stor byvej gennem Gellerupparken samt et stort kontorbyggeri til knap 1000 kommunale arbejdspladser, der flyttes til området.

Målet med planen til seks-syv milliarder kroner er at ændre det nuværende ghettoområde, der lukker sig om sig selv og en indbyggerskare, hvor over 80 procent er indvandrere og efterkommere. De fleste uden arbejde.

189 af i i alt 192 lejemål i de nedrivningsdømte blokke på Bentesvej er for længst rømmet og beboerne flyttet andre steder hen. Alle blev på forhånd garanteret en ny bolig af samme standard samt flyttehjælp.

- Det er gået over al forventning og udramatisk, siger administrerende direktør i Brabrand Boligforening Keld Laursen.

Men de sidste tre familier mener ikke, at de kommer til at bo lige så godt et andet sted. En af dem har krævet en erstatning på 2,5 millioner kroner for at flytte.

Adm. direktør Keld Laursen mener, at boligforeningen juridisk står godt. Men han erkender, at retssagen og en eventuel anke kan forsinke nedrivningen i mange måneder.

- Men det største problem er, hvor længe de øvrige 7000 beboere i området skal leve med utrygheden ved de tomme og allerede nu mere og mere hærværksraserede bygninger, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip