Tre sundhedsmedarbejdere har fået blodprop efter AstraZeneca-vaccine

Skrevet af Mathias Busekist

13/03/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er mindst tre sundhedsmedarbejdere, der er blevet indlagt med blodpropper, efter at have fået coronavaccinen fra AstraZeneca.

Mest læste i dag

I Danmark har man valgt at sætte coronavaccien fra AstraZeneca i bero, da man mistænker, at den kan medføre, at man bliver ramt af slemme bivirkninger, herunder blodpropper. 

I Norge har man bekræftet, at mindst tre sundhedsmedarbejdere er blevet indlagt på hospitaler i Norge med blodpropper.

De har alle fået coronavaccinen fra AstraZeneca, og de er alle under 50 år. 

Det skriver B.T.

"Vi kan foreløbig ikke sige noget sikkert om sammenhæng mellem vaccinen og blodprop," siger overlæge i den norske lægemiddelstyrelse, Sigurd Hortemo, til en pressekonference, hvorefter han tilføjer.

"På grund af alvoren undersøger vi grundigt. De er meget syge."

Han fortæller endvidere, at der er flere yngre patienter, der har oplevet, at de har fået større eller mindre blødninger i hudet, efter at have fået coronavaccinen fra AstraZeneca.

Ifølge Sigurd Hortemo er dette et meget alvorligt tegn på nedsat antal blodplader. 

Søren Brostrøm har for nylig været ude at sige, at man skal være meget opmærksomme på bivirkninger, hvis man har fået coronavaccinen fra AstraZeneca, og det samme siger Sigurd, da han ligeså opfordrer alle til at være på vagt. 

Det Europæiske Lægemiddelagentur agter at se nærmere på tilfældende, da man øsnker at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem vaccine og blodpropper, siger Hortemo. 

Han fortæller dog slutteligt, at det er meget sjældent, at man ser dette, og at tocifret antal millioner mennsker har fået vaccinen. 

Norge valgte ligeså torsdag at indstille brugen af AstraZeneca-vaccinen, efter at Danmark havde sat den i bero. 

Island valgte kort efter at gøre det samme.