Trist meddelelse fra Knuthenborg Safaripark: Giraffen er død

Skrevet af Henrik R

26/06/2023
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mandag middag kommer der en rigtig trist nyhed fra Knuthenborg Safaripark.

Dagens topnyheder

I Knuthenborg Safaripark er savannen blevet en anelse stille efter den syvårige giraf Daia blev fundet død mandag morgen. Den tragiske hændelse har efterladt parkens personale og gæster i chok og dyb sorg.

"Dette er en hjerteskærende situation for os alle. Der var ingen tegn på sygdom hos Daia eller nogen af de andre giraffer," siger Therese Hård, dyrlæge og Zoologisk og Veterinærchef i dyreparken til Se&Hør.

Daia, en Rothschild giraf, nåede at blive mor til kalven Dayo i 2021, inden hendes uventede død. En alder af syv år er meget ung for en giraf, som normalt kan leve op til 20-25 år.

Parkens personale er hurtige til at håndtere situationen. De prioriterer åbenhed overfor parkens gæster og starter en obduktion for at fastslå dødsårsagen. Obduktionen involverer indvendig undersøgelse samt indsamling af blod- og vævsprøver.

Det er endnu uvist, hvordan flokken af giraffer har reageret på tabet af Daia, men som flokdyr kan det antages, at dødsfaldet ikke er gået ubemærket hen.

"Hjertet er med i dette arbejde, og det gør altid tabet af et dyr hårdt at bære, især en truet art som giraffen," siger Hård til mediet.

Resultatet af obduktionen forventes at give svar på spørgsmål om årsagen til Daias pludselige bortgang.