Trist meddelelse: Krigen vil vare i årevis

Foto: Twitter

Forsvarets Efterretningstjeneste antager, at en ende på krigen i Ukraine har lange udsigter.

I mere end et år har krigen i Ukraine hærget. Det har kostet mange menneskeliv samt astronomiske beløb. Det helt store spørgsmål er naturligvis hvornår krigen slutter.

Det spørgsmål kan ingen besvare, for det kan kun tiden vise. Dog kan man ved at kigge på krigens forløb konkludere, at det nok har ret lange udsigter.

Læs også

Stort drama i Zoo

Rusland og Ukraine har ikke mødtes i diplomatisk regi i mange måneder, hvilket i sig selv er dårligt for eventuel fred.

Spørger man Forsvaret og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), så har en ende på krigen også meget lange udsigter.

- Vi ser en russisk offensiv, som har kørt et par måneder. Vi ser en relativ fastfrossen konflikt, som er gået lidt i stå, sagde Svend Larsen, der er indsat som fungerende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste onsdag ifølge Avisen Danmark.

Den nuværende vurdering af krigen er, at Rusland forsøger at bryde igennem de ukrainske forsvarslinjer, hvilket går langsomt.

Ifølge FE arbejder Ukraine på en modoffensiv, men Rusland vinder alligevel frem.

Det er få steder, at der er bevægelse og generelt er krigen lidt gået i stå. Konkret vurderes konflikten til at ville vare flere år endnu.

- Vi tænker, at det her kommer til at vare et godt stykke tid endnu, altså en langvarig konflikt. I hvert fald 2023 og vi kigger også ind i årene efter som et sandsynligt scenarie, at der vil fortsat være krig i Ukraine, sagde Svend Larsen.

Der er altså ikke udsigt til fred lige foreløbig, hvis man skal tage FE's vurdering for gode varer.

Læs også

Inger Støjberg åbner op: Nu er det muligt

 

Dagens Gossip