Trist nyt fra dansk ferieparadis: Kun åbent 7 timer om dagen

Emil Martesen

3 uger siden

|

23/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Det er kun åbent syv timer om dagen.

Dagens topnyheder

Når danskerne pakker kufferten og sætter kurs mod Mallorca, er det ofte med forventning om sol, strand og afslapning.

Men nu er der efterhånden et par ting man bør være opmærksom på før man besøger det danske ferieparadis.

For nyligt kom det nemlig frem, at en rejse til dette spanske ferieparadis nu kræver ekstra opmærksomhed bag rattet, efter lokale myndigheder har indført nye færdselsregler, der kan give turisterne dyre lærepenge, hvis de ikke følger dem.

Selvom det for mange danskere er en selvfølge altid at bruge blinklys, når de skifter vognbane eller drejer, så er denne trafikvane for nyligt blevet lovpligtig i Spanien efter den blev vedtaget i januar.

Men det stopper ikke her.

På Mallorca er kommunen Banyalbufar tvunget til at indføre drastiske foranstaltninger for at håndtere en alvorlig tørkesituation.

Det skriver lokalmediet Ultima Hora.

"Vi er meget kede af at skulle træffe foranstaltninger som disse, og fra byrådet leder vi allerede efter løsninger for at kunne forsyne kommunen med vand", lyder det fra borgmester Eleonor Bosch.

Det har medført, at vandforsyningen i Banyalbufar nu kun vil være tilgængelig fra kl. 16-23 dagligt.

Den kritiske vandmangel skyldes en længere periode uden tilstrækkelig nedbør, og det har ført til ekstremt lave niveauer i områdets vandreservoir.

Banyalbufar er den første kommune på Mallorca, der indfører så strenge restriktioner for både turister og lokale. Der er i øjeblikket endnu ingen slutdato for disse begrænsninger.

Ikke første tiltag

For en måned siden begyndte kommunen allerede at implementere andre restriktioner.

Det er nu forbudt at fylde swimmingpools, og der er restriktioner på aktiviteter, der kræver store mængder vand, såsom vanding af store områder og rengøring af terrasser, biler og facader. Derudover er det daglige vandforbrug nu begrænset til gennemsnitligt 75 liter pr. indbygger.

Og hvis det forbrug overskrides, vil kommunen indføre yderligere begrænsninger baseret på præcise målinger.