Trist nyt fra Ree Park

04/10/2023 16:13

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Det var den 27. september, at tragedien udspillede sig.

Mest læste i dag

En vaskeægte katastrofe fandt sted natten til onsdag i sidste uge i den evigt populære Ree Park Safari.

Her lykkedes det en ung arktisk ulv at undslippe sit anlæg, hvorefter den gik på rov. 

Det undslupne rovdyr endte med at få 31 store flamingoer, to hvide storke og én krontrane på samvittigheden.

Jesper Stagegaard, administrerende direktør i Ree Park Safari, fortæller til Ekstra Bladet, at massakren ikke skyldes sult, men derimod et stærkt jagtinstinkt. 

Direktøren fortæller videre, at ulven også endte med at lade livet i forbindelse med sine ubarmhjertige angreb. Man kunne godt have forsøgt at bedøve ulven, men der blev ikke taget nogen chancer:

“Ulven blev aflivet. Vi skød den”, siger han.

Der var overnattende gæster i dyreparken, da ulven slap ud og tog livet på de mange fugle. Jesper Stagegaard sætter dog en tyk streg under, at ingen gæster på noget tidspunkt var i fare - hverken da ulven var på fri fod, eller da den skulle aflives:

“Alarmberedskabet sørgede for, at ingen kom til skade. De lukkede alt af. Vi har jo gæster, der overnatter i parken, og ingen skal komme i klemmen rent sikkerhedsmæssigt, når vi skyder med skarpt”, lyder det fra Jesper Stagegaard.

Ulven havde ifølge direktøren gravet sig under hegnet. Under normale omstændigheder burde det ikke kunne lade sig gøre, da anlæggets hegn er godkendt af myndighederne.

Rødderne fra et træ havde dog gjort det muligt for ulven at undslippe anlægget, hvorefter den endte med at koste dyreparken dyrt.

Jesper Stagegaard ærgrer sig naturligvis gevaldigt over at have mistet en ulv og 34 fugle. Trods den trælse situation ser han dog fremad og peger på, at dyreparken skal tilbage i sadlen.