Trods antiterrorpakke: Thorning varsler flere tiltag

- Jeg tror desværre aldrig, vi bliver færdige, for truslen ændrer sig hele tiden.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved fremlæggelsen af regeringens antiterrorpakke "Et stærkt værn mod terror – 12 nye tiltag mod terror".

Dermed varsler hun, at regeringen langt fra er færdig med at skærpe indsatsen mod terror, selvom man torsdag lægger op til at styrke indsatsen mod terror med 970 millioner kroner over de kommende fire år.

- På baggrund af weekendens angreb i København vil der være evaluering, og det kan betyde, at vi fra politisk hold skal gøre mere, siger Helle Thorning-Schmidt.

I planen åbner regeringen for flere tiltag. Blandt andet en bedre brug af eksisterende overvågningskameraer:

- Hvis opsamlingen viser, at der er behov for yderligere politiske tiltag, vil regeringen tage initiativ dertil. Det kan for eksempel være registrering af overvågningskameraer, hedder det i planen.

Regeringen vil samtidig nedsætte et udvalg, som skal se på den samlede terrorindsats på længere sigt.

- Vi ønsker at bevare et Danmark, hvor borgerne har stor frihed, og hvor retssikkerheden vægtes højt. Det Danmark skal vi værne om.

- Vi må ikke lade os kue til at forrykke den balance, som, vi synes, er rigtig. Vi må ikke give køb på den frihed, som vi vil forsvare, hedder det i planen.

Udvalget skal blandt andet vurdere, om den eksisterende indsats "samlet set fortsat udgør et tilstrækkeligt effektivt og robust værn mod terror, eller om der er behov for andre eller nye elementer i den eksisterende terrorbekæmpelse".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip