Trods stigende priser: Tankgigant dropper russisk olie

Skrevet af Mathias Nielsen

09/03/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Virksomheden er en af mange, som boykotter Rusland.

Dagens topnyheder

Benzinpriserne er tårnhøje i øjeblikket.

Det sker som følge af Ruslands invasion af Ukraine, som har medført massive prisstigninger på gas og råolie.

Vesten har på kraftig vis forsøgt at udelukke russisk olie fra det samlede marked, hvorfor andelen af ressourcerne til olie er væsentligt indskrænket.

Derfor kan man godt forvente, at prisen på olie i nærmeste fremtid ikke ligefrem bliver lavere. Snarere tværtimod.

Mange Virksomheder har også selv valgt at lukke deres russiske aktiviteter i solidaritet med Ukraine, hvor tankkæden Shell nu er den seneste i en lang række af virksomheder, herunder PayPal, Visa, Mastercard og Netflix.

Shell-chef Ben van Beurden udsendte en undskyldning, da han kom med meddelelsen, efter at selskabet kontroversielt købte en forsendelse af russisk olie til nedsat pris i sidste uge.

"Vi er meget opmærksomme på, at vores beslutning i sidste uge om at købe en last russisk råolie, der skal raffineres til produkter som benzin og diesel - på trods af at den er truffet med forsyningssikkerhed i højsædet i vores tænkning - ikke var den rigtige, og vi undskylder,” sagde han ifølge Metro.

Shell vil øjeblikkeligt stoppe med at købe russisk råolie på spotmarkedet og vil også lukke flybrændstof- og smøremidler i landet. Resten af ​​selskabets exit fra russisk olie og gas vil ske over tid.

Overskuddet fra den resterende russiske gas, som Shell vil behandle, vil blive sendt til en fond, og virksomheden vil arbejde sammen med humanitære organisationer for at finde ud af, hvordan pengene bedst kan bruges.

Van Beurden sagde:

“Vores handlinger til dato har været styret af kontinuerlige diskussioner med regeringer om behovet for at adskille samfundet fra russiske energistrømme, samtidig med at energiforsyningen opretholdes. Trusler i dag om at stoppe rørledningsstrømme til Europa illustrerer yderligere de vanskelige valg og potentielle konsekvenser, vi står over for, når vi forsøger at gøre dette."