Truede med at brænde Pepsi-lastbil: Troede QR-kode viste profeten Muhammads navn

Skrevet af Mathias Busekist

06/01/2022
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Manden vidste ikke, hvad en QR-kode var, men han troede, at den indeholdt en arabisk indskrift af profeten Muhammads navn.

Dagens topnyheder

Imran Noshad Khan, der er podcaster i Pakistan, lagde vejen forbi en travl vej i Karachi nytårsaften, da han bemærkede, at der dannede sig en menneskemængde omkring en parkeret Pepsi-lastbil.

Han hørte to mænd skændes i vejsiden af gaden. Den ene af dem pegede på en QR-kode på en flaske, en sodavand, der blev distribueret under Pepsi-mærket.

Han sagde da noget, der fik Khan til at stoppe op i sit spor.

"Den ene af mændene sagde til lastbilchaufføren: "Der står profeten Muhammeds navn på den. Jeg vil sætte ild til din lastbil. Jeg slår dig ihjel, hvis du ikke ordner det her", fortalte Khan til VICE World News.

Khan gik hen til den mand, der truede lastbilchaufføren, og spurgte ham, hvad der var tale om. Manden, som identificerede sig selv som Mullah, insisterede på, at Khan tog sin telefon frem for at optage en video af hans forklaring.

I en video, der siden er gået viralt på de sociale medier, holder Mullah 7Up-flasken op og peger på QR-koden, der er trykt på siden af flasken.

Han siger: "Se, der står Muhammeds navn skrevet på den."

Mullah nægter derefter at anerkende Khans forsøg på at præcisere, at indskriften er en QR-kode.

Drikkevarevirksomheder bruger ofte QR-koder på flasker og dåser, som forbrugerne kan scanne for at få adgang til flere oplysninger om næringsindhold og fremstilling.

Mullah fortsatte med at sige: "Jeg anmoder virksomheden om at fjerne dette mærke. Jeg vil være taknemmelig, hvis de gør det, men hvis de ikke gør det, vil der opstå en stor krig. Vi vil lægge os ned foran denne lastbil og brænde den ned."

Derefter truer han med, at hvis hans krav ikke bliver opfyldt inden for to eller tre dage, vil han sætte ild til alle selskabets lastbiler, som han kommer forbi.

Del af ekstremistisk gruppe

Efter at have optaget videoen forsøgte Khan at afdramatisere situationen ved at forsøge at tale med Mullah og mængden.

Khan hjalp lastbilchaufføren med at sætte sig ind i sit køretøj for at flygte fra stedet.

Da Khan selv begyndte at smutte, råbte Mullah til ham og sagde, at han var en del af af ekstremistisk gruppe, og at han havde forbindelser i høje kredse.

Khan har ikke anmeldt hændelsen til politiet og er endnu ikke blevet kontaktet af provinsregeringens myndigheder, som han har markeret, da han lagde videoen på Twitter.

"Selv hvis de kontaktede mig, ville jeg aldrig gå hen til dem eller sætte mig sammen med dem for at diskutere det. Vores regering er inkompetent. Det er sådan, de driver deres forretning", sagde Khan.

"Når det drejer sig om sådanne problemer, ignorerer de det."