TV2 lancerer ny sportskanal: Går i luften til nytår

En ny sportskanal rammer de danske tv-seere fra årsskiftet, bag kanalen står TV2.

- En ny sportskanal er en oplagt styrkelse af vores familie, for TV2 er – og vil være – en central spiller inden for sportstilbuddene til de danske tv-seere, siger TV2's administrerende direktør, Merete Eldrup, på tv-stationens hjemmeside onsdag.

Den nye sportskanal erstatter TV2 Film, der ifølge stationen langsomt - men sikkert - udkonkurreres af store filmkataloger hos diverse on demand-tjenester.

- Vi mener samtidig, at der er en plads i tv-markedet for en sportskanal, der fokuserer meget målrettet på danske rettigheder og på store events, siger Merete Eldrup.

De helt store sportsbegivenheder vil fortsat køre på TV2's hovedkanal, den nye kanal skal ses som et ekstra tilbud.

Eksempler på indhold på den nye kanal bliver dansk ligahåndbold, slutrunder i håndbold og fodbold, OL, dansk ishockey og cykling.

- Ud over en stor mængde live-sport, der er kernen på enhver sportskanal, er det ambitionen at lave originale sportsmagasiner på daglig basis og udnytte den massive nyhedsmuskel, som TV2 i forvejen har på sportsområdet.

- Der er flere spændende rettigheder på vej til kanalen, og alle sportsfans vil få en dedikeret dansk sportskanal med en kraftig puls og et stort nærvær, siger TV2's sportschef, Frederik Lauesen.

/ritzau/