TV2-profil trækker stikket: Stopper på kanalen

Foto: Shutterstock

TV 2-profilen har meldt ud, at det snart er slut. Dette bliver nemlig hans sidste år.

Når man som dansk cykelfan tænder for Tour de France på fjernsynet, er der flere stemmer, som i mange år har været et velkendt og glædeligt gensyn.

Læs også

Dette sker der med din krop, hvis du spiser yoghurt hver dag

Er man blandt dem, der hvert år har fuldt med på TV 2, kan man sandsynligvis kende Henrik Jul Hansens stemme. Han har nemlig været med til at dække det famøse cykelløb siden 1999.

Nu har han dog meldt ud, at det hele er ved at være slut – i hvert fald for hans vedkommende. I et interview med B.T. fortæller han nemlig, at årets dækning af Tour de France bliver det sidste.

"Det er mit sidste år. Jeg er blevet 79. Det må ende for mig på et eller andet tidspunkt. Det ligger bare i luften," siger han i interviewet.

Med henvisning til Emil Mielke Vinjebo og Christian Moberg, siger Henrik Jul Hansen, at TV 2 i år har besluttet at sende to unge gutter afsted til Frankrig, som derfor varetager dækningen i det sydeuropæiske land.

Før i tiden har Henrik Jul Hansen været én af dem, der har været udsendt som rejsen reporter under Tour de France, men sådan blev det ikke i år.

Han er én af Danmarks klare eksperter, når det kommer til cykelsport, da han har dækket sporten siden 1991. Han startede sin karriere hos Det Fri Aktuelt, hvorefter han skiftede til Information. Siden 1999 har han dog været tilknyttet TV 2.

I sine første to år var han udsendt til Frankrig, hvor han rapporterede om hver etape. Siden 2001 har han dog været en fast del af Tour-studie på Kvægtorvet i Odense for TV 2.

Læs også

Dødsårsagen afsløret: Sådan døde Ivana Trump

Han har derfor været med til at analyse de mange Tour-etaper, der er blevet kørt i mere end 20 år. Nu er der dog ikke mange etaper tilbage, da han har gjort det klart, at dette bliver sidste gang, at han tager del i dækningen af Tour de France.

 

Dagens Gossip