Udlejere: Sommerhusregler ødelægger turistindtjening

Selvom mange gerne vil udleje deres sommerhuse udenfor højsæsonen, så må husene ifølge reglerne højst benyttes 39 uger af årets 52 uger.

De regler vil sommerhusudlejerne have lavet om. Ifølge adm. direktør Kaj Frederiksen fra Sol og Strand Feriehusudlejning så koster snærende regler i planloven årligt Danmark mindst en halv milliard kroner i turismeomsætning i landets kystområder.

- Udlejerne er grundigt trætte af særregler, der forhindrer en tidssvarende udvikling. Særligt den såkaldte 39-ugers regel bør slettes. Den giver ikke mening længere, og vi må hver uge sige nej til turister, der gerne ville holde jul og nytår i et sommerhus, siger Kaj Frederiksen.

- Tænk hvad bare en million kroner i ekstra omsætning betyder i et vestjysk lokalsamfund. Det kan eksempelvis sikre, at den lokale købmand eller brugs kan overleve, siger han.

Sommerhusudlejningen er underlagt en stribe regler, der blandt andet blev indført i 1972 op til afstemningen om dansk medlemskab af EF. Særreglerne skulle først og fremmest understøtte Danmarks særlige EU-forbehold mod udenlandsk ejerskab af danske fritidshuse, som har været et varmt emne siden.

Men reglerne har overlevet sig selv, ifølge feriehusbranchen, og blokerer i dag for vigtig indtjening i de kystområder, som har så hårdt brug for den.

- Vi står med nogle gamle og i en moderne verden mystiske regler, som er en af de allervigtigste barriere for at at få flere turister i vores allerede eksisterende sommerhuse, siger adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen.

Regeringen har netop erklæret sig åben for ændringer i planloven, hvis det kan skabe tiltrængt vækst i yderområderne. Her er udlejningsreglerne ifølge feriehusbranchen et helt oplagt sted at starte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip