Udsendelse på russisk stats-tv truer med at udslette Storbritannien med ét angreb: "Hvorfor spiller i smarte?"

Skrevet af Mathias Madsen

05/05/2022
Foto: Russia-1
Foto: Russia-1
Storbritannien har i den grad raget sig uklar med Rusland.

Dagens topnyheder

I et indslag, som blev vist mandag aften på tv-kanalen Russia-1, hævdede den russiske vært, at Storbritannien har truet med at angribe Rusland med atomvåben, og det fik værten til at true med, at Rusland kan udslette Storbritannien med "Ét [...] missil."

Det skriver TV2.

Nyhedsværten Dmitry Kiselyov kom med truslen i løbet af et program, som blev sendt på Russia-1, der er én af Ruslands største og ældste statsejede tv-kanaler, som desuden er ét af Putins foretrukne talerør. 

Her påstod Kiselyov, at Storbritannien for nyligt har truet Rusland med et gengældelsesangreb med nukleare våben. 

Storbritannien er i besiddelse af omkring 100 atombomber, men landets premiereminister, Boris Johnson, og hans regering har tidligere slået fast, at Ruslands anklage blot er propaganda. 

Ifølge ham har Storbritannien ikke truet Rusland med et eventuelt nukleart angreb. 

"Hvorfor true det store Rusland med atomvåben fra en temmelig lille ø," spørger den russiske nyhedsvært dog alligevel i indslaget. 

Han fortsætter med en direkte trussel mod Storbritannien: "Øen er så lille, at bare ét Sarmat-missil er nok til at drukne den én gang for alle. Alt er allerede beregnet."

En del af udsendelsen kan ses i videoen herunder:

Alt imens Kiselyov udtaler ovenstående, viser en grafik et missil, der affyres fra Rusland og udsletter Storbritannien fuldstændig.

Missilet vil ifølge tv-værten blandt andet føre til en 500 meter høj tsunami ud for Storbritanniens kyst. 

Foto: Russia-1

Sarmat-missilet er i Vesten kendt som 'Satan 2', og senere i udsendelsen truer Kiselyov også USA med den skræmmende og altødelæggende bombe. 

Han udtaler: "Vores nye dødbringende, hypersoniske våben kan omgå USA’s missilforsvar og ødelægge et område på størrelse med Texas eller England. Det er kun én raketopsendelse, Boris, og England er væk én gang for alle. Så hvorfor spiller I smarte?"