Ukraine har oprettet indsamlingsplatform: Har allerede modtaget $12 milliarder i støtte

Skrevet af Mathias Madsen

05/05/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraine har uden tvivl brug for hjælp, men nogle mener, at det efterhånden er ved at tage overhånd.

Mest læste i dag

Ukraine har i skrivende stund været i krig mod Rusland i cirka 70 dage, og det enorme land har ifølge Berlingske indtil videre ødelagt bygninger og infrastruktur til en værdi af mindst 677 milliarder kroner. 

Ukraine har selv foreslået, at Rusland skal hjælpe med at betale for genopbygningen, ligesom mange vestlige lande - herunder Danmark - har tilbudt at hjælpe med genopbygningen af specifikke byer og/eller bygninger.

Landet har uden tvivl brug for økonomisk hjælp; både for at vinde krigen mod Rusland, men også hvis der skal være råd til at genopbygge landet, når krigen engang er slut. 

Utallige vestlige lande har allerede sendt enorme beløb afsted til Ukraine. Senest har Danmark sendt 600 millioner kroner, som er øremærket våben og ammunition. 

Det krigshærgede land har faktisk ifølge deres premierminister Denys Sjmyhal allerede modtaget $12 milliarder (84,6 milliarder kroner) i støtte fra andre lande. 

Det skriver Reuters ifølge TV2

USA har desuden planer om at sende yderligere $33 milliarder, som primært skal gå til militært udstyr, til Ukraine. 

Det er dog tilsyneladende ikke nok, og landets præsident, Volodymyr Zelenskyj, har i dag på Twitter afsløret, at landet derfor har oprettet en indsamlingsplatform, vis primære formål er, at "samle midler i støtte til [Ukraine]."

"Du kan lave en donation med ét klik fra ethvert land. Sammen vil vi vinde," har præsidenten blandt andet skrevet i opslaget, som blev delt omkring klokken 11 og i skrivende stund har fået 16.000 'likes' og mere end 4.000 'retweets'.

Indsamlingsplatformen kaldes 'United24', og pengene vil ifølge TV2 gå til landets soldater, befolkning og til genopbygning af det krigshærgede land.

Ifølge en dansk ekspert modtager Ukraine for tiden penge hurtigere, end de kan nå at bruge dem. Læs mere om det og Danmarks seneste donation på 600 millioner kroner ved at trykke her.