USA med vild anklage: Rusland har bortført 260.000 børn

Skrevet af Nicolai Busekist

13/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
USA beskylder Rusland for at stå bag tvangsdeportering og bortførelse af både voksne og børn fra Ukraine.

Mest læste i dag

Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, har rettet en alvorlig anklage mod Rusland, som han beskylder for både at tvangsdeportere og bortføre ukrainere.

Det skriver han i et opslag på det sociale medie Twitter, hvor han også slår fast, at det er noget, der skal sættes en stopper for med det samme.

Ifølge Antony Blinken er det bestemt ikke gået stille for sig, efter at Rusland har invaderet Ukraine. Han hævder, at der er op mod 1,6 millioner ukrainere, der har fået krænket deres rettigheder.

Det lyder desuden, at det skulle være sket i forbindelse med den 'filtreringsindsats', der er blevet iværksat af Rusland i Ukraine.

"Rusland skal øjeblikkeligt standse sine systematiske 'filtreringsoperationer' i Ukraine, der efter sigende har medført, at omkring op til 1,6 millioner uskyldige ukrainere er forsvundet, tilbageholdt eller tvangsdeporteret fra deres hjem, herunder 260.000 børn," skriver Antony Blinken på det sociale medie.

Derudover har Antony Blinken også udsendt en erklæring, hvori han skriver, at der ikke blot er tale om tvangsdeportationer, men at det faktisk også udgør en krigsforbrydelse.

Ikke nok med det, så beskylder han også Rusland for 'bevidst at adskille ukrainske børn fra deres forældre'. Der lyder dog intet om, hvad der sker, når børn og forældre bliver adskilt fra hinanden i forbindelse med deres tvangsdeportation.

Samtidig bliver Rusland af Antony Blinke også beskyldt for at bortføre børn fra børnehjem i Ukraine, som herefter bliver tvangsdeporteret til Rusland, hvor de bliver bortopdateret. Det skriver Reuters.

Efter at de voldsomme anklager er blevet fremsat af USA og af den amerikanske udenrigsminister, er der ikke kommet nogen reaktion fra Rusland, der derfor har valgt ikke at forholde sig til disse beskyldninger.