Vækstplan vil koste 6000 job i vindbranchen

Den kommende vækstpakke kan få negative konsekvenser for vindmølleindustrien.

Frem mod 2020 vil mere end 6000 job forsvinde i branchen, fordi pengene til vækstplanen skal findes ved blandt andet at udskyde vindmølleparken Kriegers Flak med to år. Det viser nye beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Børsen.

Regeringen og Venstre blev tirsdag enige om at lempe PSO-afgiften med 13,2 milliarder kroner i rammerne for en vækstaftale, og udskydelsen af Kriegers Flak skal skaffe pengene. Men flere i vindmølleindustrien kritiserer regeringens zigzagkurs.

- Hele branchen har i årevis kunnet læse, at der kom så og så meget i udbud. Den har forberedt sig på den her situation, og nu slækker regeringen så på ambitionerne, siger Kim Sillemann, administrerende direktør i GEO, der blandt andet laver jordbundsundersøgelse i forbindelse med nye havvindmølleparker.

- Det er et stort problem, når man stopper ting og siger, at man lige skyder dem et par år, siger han til Børsen.

Samme melding lyder fra Peter Rindebæk, direktør i Bladt Industries, som laver fundamenter til havvindmøller.

- Det er skadeligt for dansk industri, at vi ikke er faste i kødet på vores energipolitik. Det gør, at der ikke er nogen, der har tillid til det. Hvem tror på, at det ikke kan blive udskudt en gang mere, spørger han over for Børsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip