Vender blå blok tilbage? Nyt opsigtsvækkede udspil har set dagens lys

Skrevet af Emil Martesen

3 uger siden

|

20/05/2024
Nyheder
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vender blå blok tilbage?

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for den nuværende midter-regering.

Og når indeværende valgperiode lakker mod enden, så kan netop en regering over midten meget vel være fortid i dansk politik.

Det puster to markante skikkelser i den grad ild i, da Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne og Troels Lund Poulsen fra Venstre for nylig har åbnet op for muligheden for et samarbejde i en fremtidig blå regering.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det løftede Venstres Formand sløret for i Ekstra Bladets politiske podcast 'Øverste hylde', hvor han ikke lagde skjul på, at Inger Støjberg vil være nøglen i forhold til spørgsmålet om et blåt flertal:

"Selvom jeg er uenig med Inger, og selvom jeg da også har haft diskussioner med Inger historisk set, så er det jo ikke, fordi jeg siger, at Danmarksdemokraterne og Venstre ikke kan samarbejde, hvis der er mulighed for det i en blå regering", sagde Troels Lund Poulsen.

Og den udtalelse falder på et tørt sted for Inger Støjberg, der ifølge hende er 'nye og anderledes konstruktive toner':

"Det er ikke så længe siden, at Venstres tidligere formand Jakob Ellemann smækkede døren og vendte ryggen til det borgerlige samarbejde, men nu kommer der så heldigvis helt andre signaler fra Venstre, og det byder jeg naturligvis velkommen".

Hun understreger også, at et samarbejde kræver, at Venstre lægger sine 'socialdemokratiske tendenser' fra sig. Hun henviser til, at Venstre har lempet udlændingepolitikken og hævet skatterne for folk i landdistrikterne. Her fortæller hun, at de skåret ind til benet mangler, at Venstre også viser det.

Alt i alt tyder det på, at der kan være et spirende håb for et fremtidigt samarbejde mellem Venstre og Danmarksdemokraterne, hvis Venstre er villig til at foretage de nødvendige politiske justeringer. Begge ledere har strakt hånden ud, omend forsigtigt, og det kan være starten på en ny politisk konstellation i Danmark.