Ventetiden er forbi: Nu er der penge på vej til disse danskere

Skrevet af Emil Martesen

21/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ventetiden er forbi.

Dagens topnyheder

En lang række danskere har gennem tiden stiftet bekendtskab med udlejningsfirmaet Dancenter.

Firmaet, der arbejder med udlejning af sommerhuse, har dog på det seneste mødt massiv kritik efter afsløringer om deres håndtering af aflysninger.

Kunder, som af forskellige årsager blev forhindret i at benytte deres bookede sommerhuse, fik ikke penge tilbage, men blev i stedet tilbudt tilgodebeviser; og det skabte frustration blandt forbrugerne, skriver TV 2.

Virksomhedens tilgang til refusion har ikke blot vakt vrede blandt dens kunder, men strider også imod loven.

"Et tilgodebevis er på ingen måde godt nok. Det er direkte ulovligt ikke at refundere kunderne deres penge i tilfælde af en aflysning, og det skal ske inden for 14 dage", lyder det fra Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent i forbrugerstyrelsen Tænk.

Som respons på den offentlige kritik og den juridiske del, har Dancenter iværksat et nyt tiltag.

Det skriver B.T.

Peter Mortensen, som er virksomhedens business manager, bekræfter over for TV 2, at man nu er begyndt at tilbagebetale det fulde beløb til de berørte kunder.

Dermed tager virksomheden også et vigtigt skridt mod at rette op på tidligere praksis og genoprette tilliden hos forbrugerne, som altså nu kan glæde sig over, at der er penge på vej.

Sagen fremhæver vigtigheden af klare og retfærdige refusionspolitikker inden for turist- og udlejningsbranchen.

Forbrugernes rettigheder skal prioriteres, og virksomheder må sikre, at deres politikker er i overensstemmelse med lovgivningen, for at undgå lignende situationer i fremtiden.