Vladimir Putin langer ud mod Vesten: Det er ikke vores skyld

Skrevet af Nicolai Busekist

11/03/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu langer den russiske præsident Vladimir Putin ud efter Vesten. Samtidig hævder han, at de stigende energipriser ikke er deres skyld.

Dagens topnyheder

Ruslands præsident, Vladimir Putin, mener, at Vesten forsøger at give Rusland skylden for de stigende energipriser verden over. Det gjorde han klart på et møde i den russiske regering torsdag, skriver Tass.

"Priserne stiger der, men det er ikke vores skyld. Dette er resultatet af deres egne fejlberegninger. De skal ikke bebrejde os for dette," sagde Vladimir Putin.

"Det samme gælder stigningen i priserne på olie og olieprodukter i USA. De meddelte, at de stoppede importen af russisk olie til det amerikanske marked. Priserne der er høje. Inflationen er hidtil uset høj, og har sandsynligvis nået sit højeste nogensinde."

"De forsøger at flytte skylden for resultaterne af deres egne fejl over på os," lød det også fra den russiske præsident.

Ifølge ham er dette indlysende for markedseksperter, 'fordi udbuddet af russisk olie til det amerikanske marked ikke overstiger 3 %'.

"Dette er en ubetydelig mængde, og deres priser stiger. Vi har absolut intet med det at gøre, og selv her har forbuddet mod russisk olieimport absolut intet med det at gøre. De gemmer sig bare bag disse beslutninger for igen at kunne bedrage deres egen befolkning," sagde Putin.

Den russiske præsident udtalte også, at USA tilmed forsøger at forhandle med lande, som Washington engang har pålagt restriktioner.

"De er klar til at slutte fred med Iran, og straks underskrive alle dokumenter - og med Venezuela. De tog til Venezuela for at forhandle, men de skulle ikke have indført disse illegitime sanktioner," sagde Putin.

Slutteligt sagde den russiske præsident også, at han er sikker på, at det samme vil ske med Rusland på et tidspunkt.

"Det samme vil ske i forhold til vores land. Det er jeg ikke i tvivl om."