Voldsom snestorm har ramt Danmark: Må man blive hjemme fra arbejde?

Skrevet af Sarah S

03/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her får du svaret.

Dagens topnyheder

En snestorm har ramt store dele af Danmark. Flere steder i landet meldes der om op til 60-70 cm sne.

Der der desuden indstillet offentlig transport mange steder, da vejret simpelthen gør det ufremkommeligt.

Derudover er der mange steder opfordret til hjemmearbejde og der frarådes unødvendig udkørsel, samt skoler er lukket flere steder.

Men hvad gør man, hvis ens arbejde ikke kan udføres hjemmefra? Må man blive hjemme når der er snestorm? Det får du svaret på her.

Ifølge Mette Knudsen, rådgivningschef i DJØF er snestorm nemlig ikke en legitim grund til at blive hjemme fra arbjede.

Det skriver tvmidtvest.

"Man må ikke blive hjemme, hvis for eksempelvis busserne må blive i garagen. Der har været varslinger om vejsituationen over flere dage, og man har derfor haft mulighed for at koordinere alternative ruter til arbejde," lyder det fra Mette Knudsen.

Man bør derfor på forhånd indgå en aftale med sin chef omkring, hvorvidt det enten er muligt at arbejde hjemmefra eller bruge afspadsering. Det er nemlig ifølge Mette Knudsen heller ikke en mulighed, at benytte sig af opsparede feriedage, selvom vejret gør det umuligt at nå frem til arbejdet.

"Placering af feriedage skal altid aftales, og man kan altså ikke bare selv frit placere dagene efter behov. Tag derfor dialogen med din chef, så din ønskede feriedag forhåbentlig kan godkendes med kort varsel," fortæller hun. 

Man bør derfor aftale det på forhånd.