Wikipedia er gået i sort: Protesterer mod et nyt lovforslag

Skrevet af redaktion

19/01/2012
Det drejer sig om den internationale udgave af Wikipedia, mens den danske kører som normalt. Lovforslaget kommer fra den amerikanske kongres, der fremover vil gøre det muligt at lukke sider på nettet, der indeholder eller bare henviser til ulovligt materiale andre steder på nettet. Klik her og bliv ven med os på Facebook I mere end et årti har vi brugt millioner af timer på at bygge den største encyklopædi i menneskehedens historie. Lige nu vil den amerikanske kongres gennemføre en lovgivning, der kan få fatal skade for det frie og åbne internet. For at sætte fokus på dette vil vi i 24 timer gøre Wikipedia sort, som det står beskrevet på Wikipedia under den 24 timer lange protest. Lovforslaget er selvfølgelig især rettet mod ulovblig distribution af musik og film på nettet, men Wikipedia mener altså det er et anslag mod det frie internet. Også andre store sites er med i protesten, og det gælder blandt andet Wordpress hjælp til alle kunder.

Mest læste i dag

Det drejer sig om den internationale udgave af Wikipedia, mens den danske kører som normalt. Lovforslaget kommer fra den amerikanske kongres, der fremover vil gøre det muligt at lukke sider på nettet, der indeholder eller bare henviser til ulovligt materiale andre steder på nettet.

Klik her og bliv ven med os på Facebook

I mere end et årti har vi brugt millioner af timer på at bygge den største encyklopædi i menneskehedens historie. Lige nu vil den amerikanske kongres gennemføre en lovgivning, der kan få fatal skade for det frie og åbne internet.

For at sætte fokus på dette vil vi i 24 timer gøre Wikipedia sort, som det står beskrevet på Wikipedia under den 24 timer lange protest. Lovforslaget er selvfølgelig især rettet mod ulovblig distribution af musik og film på nettet, men Wikipedia mener altså det er et anslag mod det frie internet. Også andre store sites er med i protesten, og det gælder blandt andet Wordpress hjælp til alle kunder.