Zanka tilbage som FCK-helt i sejr over FCN

FC København fik lørdag aften den første Superliga-sejr i denne sæson, da københavnerne på hjemmebane sikkert slog FC Nordsjælland med 2-1.

Hjemvendte Mathias "Zanka" Jørgensen og Nicolai Jørgensen scorede målene i en sejr, der viste tydelig fremgang efter 0-0-skuffelsen i premieren mod oprykkerne fra Silkeborg for en uge siden. I overtiden reducerede indskiftede Kim Aabech for nordsjællænderne.

Selv om træner Ståle Solbakken har skiftet meget ud i sommerpausen, så hang FCK-spillet meget godt sammen.

I lange perioder blev FCN sat under et tungt og vedvarende pres, og især 2-0-målscoreren Nicolai Jørgensen voldte problemer i gæsternes højre side.

Flere gange fik FCK-profilen sendt FCN-forsvaret i ubalance, og efter en halv time var han tæt på at bringe hjemmeholdet fortjent foran. Hans skud sneg sig forbi stolpen, men det skal tilføjes, at FCN-keeper David Jensen faktisk havde dækket sit mål godt af.

Selv om der var korte perioder med udfald, så var det FCK, der kampen igennem havde initiativet.

Et øjebliks uopmærksomhed fra hjemmeholdets ellers velspillende midterforsvarer Per Nilsson var tæt på at koste dyrt, da gæsternes Kristian Lindberg pludselig modtog et indlæg fra kanten i fri position.

Alene med FCK-målmand Stephan Andersen forsøgte Lindberg at heade bolden over den fremadstormende keeper, men forsøget gik også over overliggeren.

Umiddelbart før pausen tog FCK føringen, da hjemvendte Mathias "Zanka" Jørgensen headede et Pierre Bengtsson-frispark i mål. Bolden fortsætte hen over FCN-keeper David Jensen og endte hos "Zanka", der gjorde det til 1-0.

24-årige "Zanka" er denne sommer returneret til FCK efter to og et halvt års ophold i hollandske PSV Eindhoven.

Festen var nu for alvor i gang i Telia Parken, og efter en time blev stemningen lidt bedre hos hjemmepublikummet, da Nicolai Jørgensen tog et af sine ryk ind i banen og lagde bolden i mål til 2-0.

Der var masser af chancer til en større FCK-sejr, men især forrige sæsons Superliga-topscorer Andreas Cornelius mangler tidligere tiders farlighed.

Selv om Solbakkens mandskab måtte nøjes med 0-0 i sidste uges premierekamp mod Silkeborg, så viste lørdagens indsats, at FCK næsten med garanti kommer til at kæmpe med om medaljer.

De nye forsvarsfolk Per Nilsson, Mathias "Zanka" Jørgensen og Tom Høgli gjorde det godt, og det samme kan siges om Daniel Amartey på midtbanen og Steve De Ridder i angrebet. Derudover ligner talentet Danny Amankwaa en gevinst med sin udfordrende og sprælske stil på venstrekanten.

I overtiden fik målmand Stephan Andersen ikke bokset et indlæg væk, og så kunne Kim Aabech reducere for FCN. Mere blev det dog ikke til for gæsterne.

Næste opgave for FCK'erne bliver på onsdag, når holdet på udebane møder ukrainske Dnipro i kvalifikationen til Champions Leagues gruppespil.

FCK er med sejren oppe på fire point i Superligaen efter de to første spillerunder, mens FCN er noteret for tre point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip