Antisemitisme er åbenbart (også) indvandrernes skyld

Vi skal ikke være naive. Vi skal ikke ignorere problemer. Heller ikke i form af antisemitiske holdninger blandt nogle flygtninge og indvandrere.

Af Sikandar Siddique, ordfører for retsstat og humanisme for Alternativet

Men vores statsminister skal simpelthen holde sig for god til at tale mod bedre vidende. Og når hun peger på indvandringen som en af hovedårsagerne til antisemitisme i Danmark, så gør hun netop det. Man må oven i købet forstå, at vi skal passe på med at overfokusere på højreradikale personer, når vi taler om antisemitisme. Problemet er bare, at det er præcis her, vi skal have vores hovedfokus – af den simple grund, at det først og fremmest er her, antijøderne huserer.

Ifølge Den Danske Værdiundersøgelse, der blev offentliggjort sidste år, er den typiske antijødiske person i Danmark i dag ”en mand, der stemmer på et parti i blå blok. Han har ingen, kort uddannelse eller en erhvervsuddannelse og bor typisk i landområder, landsbyer, mindre byer eller mellemstore byer i Danmark.”

Så lad mig skære det ud i pap: Nej, Mette, den typiske antijøde er ikke en skummel indvandrer. Og heller ikke – som du også får anført – en person fra den yderste venstrefløj. I undersøgelsen fremgår det sort på hvidt, at 68 % af dem, der ikke vil have jøder som nabo, tilhører blå blok.

Den lemfældige omgang med fakta, som vi bliver præsenteret for, får alle alarmklokker til at ringe hos mig. For når man bagatelliserer truslen mod det jødiske samfund fra højradikale, tager regeringen så overhovedet de radikaliserede miljøer på højrefløjen alvorligt? Eller har man– igen igen – fået muslimer på hjernen? Det kan i så fald ende fatalt.

Læs også

Slå på mig i stedet for på det brune ”under-Danmark”

 

 

 

 

Dagens Gossip