Borgere i risikogruppen skal skærmes for COVID-19

Foto: Steen Broager

Danmark åbner, og klart så skal vi se på hvordan vi får åbnet for Danmark igen, men sikre at de borgere som er i risikogruppen bliver skærmet.

Af Liselott Blixt - Sundhedsordfører Dansk Folkeparti

Men det mener sundhedsstyrelsen åbenbart ikke. Ser man på SST vejledning så står der: Er der tilfælde af Covid19 i dagtilbuddet? Er der en fra stuen som er smittet? Er nogen i din hustand i særlig risikogruppe? Kan du svare ja til alle så kan du som udgangspunkt godt komme i skole, men vær lige opmærksom på symptomer…..

Men er vi så ikke lige der hvor det er for sent, når først symptomerne er der, så kan du have nået at smitte dine søskende eller forældre og en af dem kan være særlig sårbar og derfor kunne blive ekstremt syg.

Jeg troede at vi skulle skærme dem, sikre at lærere og pædagoger, men også børn af familier hvor de selv eller andre i familien er i risikogruppen. Det er dem vi skal passe på, og ikke sende dem ud i forreste linje for at få smitten.

Jeg har derfor stillet en stribe spørgsmål til ministeren, for der er nød til at blive sikret at folk ved hvad de skal forholde sig til, samt at vide hvornår man er i særlig risiko. Man forsker i øjeblikket på årsagen til visse patienters coronadødsfald. Mange af de sværest ramte havde forhøjet blodtryk og/eller diabetes, så jeg vil gerne have at ministeren sikre at vi også beskytter denne gruppe, når vi nu åbner Danmark igen.

Derfor bør man fra ministeriets side, sikre en liste over hvilke diagnoser der er i særlig risiko samt hvordan vi sikrer kompensation samt at børnene ikke bliver udmeldt af skolen og man derefter fralægger sig ansvaret fra regeringens side.

Læs også

Her er de nye retningslinjer til genåbningen af Danmark

 

 

 

Dagens Gossip