Derfor skal du aldrig knække et æg på kanten af en skål

26/11/2023 19:00

Henrik R

Opskrifter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Rigtig mange vælger at klække et æg på kanten af en skål eller på panden, men det er faktisk en dum ide. I stedet bør du vælge en helt flad overflade.

Mest læste i dag

Størstedelen af opskrifter til bagning og madlavning kræver et eller to æg, og for langt de fleste 'hjemmekokke' er der ikke noget mere irriterende, end når man knækker et æg og efterfølgende skal have små æggeskaller ud af sin mad.

De færreste kan knække æg med en hånd som de professionelle, men der er faktisk en anden og meget lettere måde at knække æg på, som ikke kræver noget synderligt.

Nogle mennesker tror måske, at knække et æg på kanten af en skål vil resultere i en renere brud, men det er faktisk lodret forkert. 

Den bedste måde at knække et æg på, er på en flad overflade, som en bordplade, der vil tillade membranen at forblive intakt, og fragtmenterne fra skallen vil hænge fest, mens resten af æggen vil falde ned i skålen eller på panden. Det skriver mediet Mashed.com.

Selvfølgelig er der altid en chance for, at tingene ikke går helt efter planen, men knækker du æg på en flad overflade i stedet for en kantet, så vil det uden tvivl hjælpe på din madlavning.

At knække æg på bordpladen har endnu en fordel

Mange kokke praktiserer også at knække æg i separate skåle først og derefter blande æggene i resten af ​​blandingen. Dette sikrer, at selv hvis æggeskallen finder vej ind i skålen, er det nemmere at fiske ud af den gennemsigtige rå æggehvide end det er ud af en dej, hvor det meget vel kan blande sig.

Den franske kok Jacques Pepin, berømt for sine omeletter og crêpes, siger, at der er en anden fordel ved at knække æg på bordpladen i stedet for på kanten af en skål:

Det hjælper med at forhindre fødevarekontaminering. Rå æg kan bære salmonella, og mange tilfælde af madforgiftning er resultatet af uagtsomhed og krydskontaminering i køkkenet.