Forside Opskrifter Lækker lasagne med bacon og squash

Lækker lasagne med bacon og squash

Kyllinglasagne med spinat og svampe

Denne super lækre lasagne med bacon og squash tager lidt længere tid at lave end en almindelig lasagne, men det er hele indsatsen værd.

Lige nu læser andre

I den oprindelige opskrift skal der bruges fontina ost, som ikke er helt nem at få fat i (jeg ved for eksempel at Netto ikke har den). Frygt ikke da fontina osten sagtens kan udskiftes med emmentaler eller gouda.

Ingredienser til lasagne med bacon og squash

Bèchamel sauce:

1 spiseske smør

Læs også

1 teske mel

125ml mælk

salt, peber og friskrevet muskatnød

Lasagne:

1 standard squash i tern

6 skiver sprødsteg bacon skåret i ikke alt for små stykker

1 spiseske olivenolie

1 fed presset hvidløg

1/2 teske salt og 1/2 teske peber

100g revet fontina ost (eller emmentaler/gouda)

125 ml (i volumen) friskrevet parmesan (husk endelig ikke at bruge parmesan fra pose….det er for ulækkert)

1 æg

250ml tomat sauce (lav din egen eller køb en god en fra et glas)

100g frisk mozzarella

lasagneplader (friske eller tørrede)

Fremgangsmåde:

Tilbered bacon skiverne; dette an enten gøres på en pande, i ovnen eller i mikroovnen, det vigtigste er at baconen er sprød.

Bland den revne squash med olivenolie, hvidløg og smag til med salt og peber og bag den på en plade i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Bland bacon, squash, den revne fontina ost, friskrevet parmesan og æg i en skål, og sæt skålen tilside indtil bechamel saucen er klar

For at lave bechamel saucen skal du først smelte smørret i en tykbundet gryde ved lav-medium varme. Tilsæt melet og pisk i 3 minutter. Tilsæt derefter mælken og pisk grundigt. Øg varmen til lidt over medium varme og pisk indtil den begynder at simre og blive tyk og glat. Det tager ca. 3 minutter. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Du er nu klar til at montere lasagnen. Hæld bechamel saucen i bunden af et fad og dæk med lasagneplader. Fordel bacon og squash fyldet i næste lag og dæk med plader igen. Tilsæt tomat saucen og kom frisk mozzarella i små klumper på toppen. Dæk hele lasagnen med sølvpapir og bag ved 200 grader i 2o minutter. Tag derefter sølvpapiret af, kom lidt parmesan ost på toppen og bag i yderligere 15 minutter.

Lad din lasagne stå i 10 minutter inden du serverer den.

Velbekomme!

Læs også

Fandt du artiklen spændende? Del den her Del artiklen: