Sådan skræller du en kartoffel på et sekund

Skrevet af Henrik R

29/03/2023
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Hvis du er træt af at skrælle kartofler, så vil du elske dette trick.

Dagens topnyheder

Er du træt af at stå i halve og hele timer og skrælle kartofler, inden der skal laves kartoffelsalat til grillmaden? Eller hader du bare at blive revet til blods af kartoffelskrælleren?

Så fortvivl ej, for der findes en metode, der sparer dig for både blod og tid. Og du skal kun bruge dine hænder.

I en YouTube-video viser Deborah Lewis fra CHOW.com et trick til at skrælle en kartoffel på ca. et sekund.

Efter at have kogt kartoflerne, putter hun dem op i en skål med iskoldt vand. Efter 5-10 minutter fjerner tager hun en kartoffel op af vandet og med et snuptag gnider hun skrællen af kartoflen.

I videoen nedenfor demonstrerer Deborah Lewis tricket: 

Brug din kartoffel til en lækker kartoffelmad

Kartoffelmad er en populær og enkel ret i Danmark, der ofte nydes som en del af et traditionelt smørrebrød. Her er en grundopskrift på kartoffelmad og forslag til, hvordan du kan variere den for at gøre den endnu mere lækker.

Ingredienser:

  • Kogte, kolde kartofler (for eksempel nye kartofler)
  • Rugbrød
  • Smør
  • Mayonnaise (valgfrit)
  • Løg, finthakket (for eksempel rødløg)
  • Karse, hakket (eller anden frisk krydderurt)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne i let saltet vand, indtil de er møre, men stadig faste. Afkøl dem derefter og skræl dem, hvis det er nødvendigt.

  2. Skær kartoflerne i skiver, cirka 0,5 cm tykke.

  3. Smør et stykke rugbrød med et tyndt lag smør og eventuelt et lag mayonnaise.

  4. Læg skiver af kartoffel oven på rugbrødet, så de dækker hele brødets overflade.

  5. Drys lidt finthakket løg over kartoflerne.

  6. Krydr med salt og peber efter smag.

  7. Top kartoffelmaden med frisk karse eller en anden frisk krydderurt.

Du kan også eksperimentere med forskellige toppings for at gøre din kartoffelmad mere spændende. Her er nogle ideer:

  • Skiver af røget laks, stenbiderrogn eller rejer for en fiskevariant.
  • Bacon i små tern, stegt sprødt og drysset over kartoflerne.
  • Tynde skiver af radiser eller agurk for ekstra friskhed og knas.
  • En dressing lavet af creme fraiche, sennep og dild for et syrligt modspil.

Server kartoffelmaden som en del af et smørrebrød eller som en let frokostret. Velbekomme!