Advarer regeringen: Kan resultere i årlig skattestigning på 36.000 kroner for danske familier

Foto: Shutterstock

Regeringen er blevet advaret om, at hvis de fortsætter deres 'uansvarlige politik' kan danske familier blive ramt af en årlig skattestigning på 36.000 kroner.

Politisk leder af Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, har sendt en advarsel til regeringen, der er baseret på, hvad han selv beskriver som en 'alvorlig advarsel' fra Nationalbanken.

Læs også

Mand fra Lolland med vanvittig annonce: Få træpiller i bytte for et dyt i bamsen

Politikeren mener, at hvis regeringen fortsætter med at føre samme politik som hidtil, vil det resultere i en forværret inflation og tilmed en 'alvorlig økonomisk krise'.

"Hvis regeringen fortsætter med deres uansvarlige politik med øget offentligt forbrug, kan det forværre inflationen og sende Danmark ud i en alvorlig økonomisk krise," skriver han i et opslag på Facebook.

Alex Vanopslagh påpeger også, at han mener, at dette blev ignoreret af regeringen, da de gennemførte varmehjælp til en udvalgt gruppe af samfundet, fordi det gør inflationen værre.

I advarsel fra Nationalbanken, som Alex Vanopslagh henviser til, er det blevet understreget, at der er brug for en 'opstramning' på 26 milliarder kroner.

Dette kan opnås ved at reducere det offentlige forbrug eller skrue op for skatten. Sker det ved at hæve bundskatten, kan det komme til at koste danske familier dyrt.

"Hvis man hæver bundskatten med 26 mia. kr., svarer det til en skattestigning på 36.000 kr. årligt for en almindelig familie," skriver Alex Vanopslagh, og fortsætter:

"Det vil være dybt uansvarligt. Vejen frem er selvfølgelig at holde igen med det offentlige forbrug. En stramning på 26 mia. svarer til at den offentlige sektor skal have 35.000 færre ansatte. Den offentlige sektor skal altså have samme størrelse som inden coronakrisen. Mon ikke vi kan klare os med det?"

Derudover skriver Alex Vanopslagh, at der i dag er den højeste beskæftigelse i den offentlige sektor nogensinde i Danmarks historie. Derfor mener han også, at man kan reducere den offentlige sektor med 35.000 personer, uden at skulle fyre.

Dette skyldes, at der er årlig afgang på mellem 13 og 15%. For at holde antallet af ansatte nede, handler det derfor om ikke at ansætte nye, lyder det fra politikeren. Samtidig påpeger han dog, at der skulle luges ud i antallet af 'kolde hænder'.

Læs også

Her er det første billede af Elizabeth II's gravsten: Ligger begravet helt særligt sted

Slutteligt skriver han også, at han er bekymret for, at vi går ind i en gentagelse af den økonomiske krise fra 1970'erne med højere skatter, høj arbejdsløshed og høj inflation, hvis ikke der opnås et borgerligt flertal ved det kommende valg.

 

Dagens Gossip