Breaking: EU & Storbritannien enige om Brexit-aftale

Foto: Shutterstock.com

Den britiske premierminister Boris Johnson har netop bekræftet, at EU og Storbritannien er blevet enige om en Brexit-aftale. Vil det britiske parlament godtage den?

Det har været længe undervejs, at Storbritannien skal forlade EU, som følge af den afstemning, der blev afholdt den 23. juni 2016. Der har dog været masser af problemer for Storbritannien med henblik på at få taget det endegyldige skridt ud af EU, men nu ser det ud til, at der er en afklaring.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har netop skrevet på Twitter, at Storbritannien og EU er blevet enige om en Brexit-aftale, når Storbritannien træder ud af EU.

Læs også

Se Trumps bizarre brev til Tyrkiet: Du skal ikke være et fjols

“Vi har fået en fremragende ny aftale, der tager kontrollen tilbage - nu bør Parlamentet få Brexit gjort færdigt på søndag, så vi kan komme videre med andre prioriteter,” skriver premierministeren.

Det betyder, at når Storbritannien forlader EU den 31. oktober i år, så vil der være en aftale mellem parterne, som uden tvivl vil være en fordel for både briterne, men også for borgere i andre EU-lande.

Der er dog et stort MEN, og det er, at det britiske parlament fortsat skal godkende den nye aftale. Hvis de ikke gør det, så skal Boris Johnson atter tage stilling til, om man skal forsøge at få en ny aftale på benene eller om man skal forlade EU uden en aftale.

Derfor er det langt fra sikkert, at den nye aftale mellem Storbritannien og EU vil blive godtaget, og der er efterhånden begrænset med tid til at få lavet en ny aftale, som så derefter skal godkendes.

Det er om præcis to uger, at Storbritannien står til at skulle forlade EU, og eksperter forventer ikke, at Brexit endnu engang vil blive udsat, som det ellers er blevet to gange tidligere.

Også EUs kommissionsformand Jean-Claude Juncker har bekræftet aftalen på Twitter.

“Hvor er der vilje, er der en aftale - vi har en!” lyder det fra kommissionsformanden.

Har du svært ved at finde hoved og hale i hele 'Brexit', så tag et kig på vores artikel herunder, hvor vi giver en hurtig guide til at forstå de vigtigste pointer.

Læs også

Brexit om 29 dage: Se hvad det kommer til at betyde for dig som dansker

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip