Dårligt nyt for Joachim B. Olsen: Står til at ryge ud af Folketinget

Foto: Polfoto/JENS DRESLING

Hvis der var valgt i morgen, ville Joachim B. Olsen, ifølge en ny prognose, skulle vinke farvel til sin plads i Folketinget.

Siden 2011 har Joachim B. Olsen siddet i Folketinget for partiet Liberal Alliance, men var der folketingsvalg nu, skulle den tidligere kuglestøder vinke farvel til sin plads i Folketingssalen. Det viser en ny geografisk prognose som professor i statskundskab ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, har lavet på vegne af Altinget.dk.

Ifølge prognosen står Liberal Alliance til at miste seks af de 13 mandater, partiet fik ved folketingsvalget i 2015.

Dermed er det ikke bare Joachim B. Olsen, men også andre profilerede profilerne fra Liberal Alliance så som sociologen og forfatteren Henrik Dahl samt undervisningsminister Merete Riisager, der må tage afsked med deres plads i Folketinget, hvis der var valg i morgen.

Kongehuset afslører: Sådan skal prins Henrik bisættes

Af prognosen fremgår det, hvilke storkredse i landet, der står til at miste eller beholde deres LA-mandater, og vælgernes dom tegner sig altså i skrivende stund til at gå ud over tre ovenstående profiler.

For både i København, på Fyn og i Sønderjylland - hvor henholdsvis Joachim B. Olsen , Merete Riisager og Henrik Dahl er valgt ind, står partiet til at mister sine mandater.

Udover de tre profiler peger prognosen også på, at det liberale parti ligeledes må vinke farvel til partiets forsvarsordfører Carsten Bech samt sundhedsordfører May-Britt Kattrup, der står til at miste henholdsvis andet mandat i Østjyllands Storkreds samt andet mandat i Nordsjællands Storkreds.

Dermed kan partier se frem til at måtte nøjes med kun syv mandater i Folketinget.

 

Dagens Gossip