'Daddy Vanopslagh' jubler: Hyldet som en rockstjerne

Foto: TikTok

Folketingets unge TikTok-konge har i den grad noget at fejre lige for tiden.

I 2019 overtog den kun 27-årige Alex Vanopslagh formandsposten hos Liberal Alliance, der mildest talt var et parti i ruiner. 

Partiet havde fået det dårligste valgresultat i partiets historie, og ikke engang den daværende formand, Anders Samuelsen, blev valgt ind i Folketinget.

Med kun 2,3 procent af stemmerne var det sågar tæt på, at partiet helt forsvandt fra Folketinget. 

Læs også

Nu er det afgjort: Folketinget kommer til at bestå af disse mennesker

Samuelsen gik derfor af og forlod partiet til den unge og optimistiske Vanopslagh, som lovede, at han og LA ville tage hul på "en ny epoke," og det må man sige, at han har gjort. 

Selvom partiet har oplevet stor modstand, den nyudråbte formand har været plaget af både stress og angst, og kritikken mod ham har været stor, så viser gårsdagens valgresultat nemlig, at en forholdsvis stor del af befolkningen står bag ham. 

I går aftes blev Vanopslagh derfor modtaget som en rockstjerne, da første exit poll allerede kl. 20 spåede, at partiet næsten stod til at få en firedobling af stemmerne i forhold til i 2019. 

Partiet stod til at gå fra 2,3 til 8,0 procent af stemmerne, og stemningen var derfor på sit højeste. 

Formanden var på daværende tidspunkt ifølge ham selv "enorm glad og overvældet."

"Det er jo en fantastisk genrejsning af partiet," lød det fra ham, og inden han nåede at sige meget mere kunne man høre en person i lokalet råbe: "Daddy Vanopslagh!"

Et tilnavn, som er opstået blandt Vanopslaghs (unge) følgere på TikTok, hvor LA's profil (@liberalalliance_) har rundet intet mindre end én million 'likes' på rekordtid. 

Partiet blev da også det største parti blandt de unge, og i de studerendes by, Aarhus, fik LA-formanden desuden 19.277 personlige stemmer og slog dermed både Jakob Ellemann-Jensen og Nicolai Wammen, som ifølge TV2 fik henholdsvis 11.256 og 10.544 personlige stemmer i Danmarks næststørste by. 

Top-4 på landsplan

Liberal Alliance kan se frem til hele 14 mandater, og er dermed blevet Danmarks femtestørste parti kun overgået af Social Demokratiet, Venstre, Moderaterne og SF. 

Ikke nok med det, så indtog formanden også en rigtig flot plads på listen over politikere med flest personlige stemmer. 

Vanopslagh fik nemlig hele 38.439 personlige stemmer og blev dermed kun overgået af Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg på den front.  

"[...] det er jo ikke, fordi det har været nemt de seneste tre år," lød det fra 'Daddy Vanopslagh' fra talerstolen på valgaftenen, hvor han desuden udtalte: 

"Vi fik et dårligt valg sidst, og vi var tæt på at ryge ud. I viste mig tillid til at blive ny leder af partiet, selvom jeg ikke havde den store erfaring. Grunden til, at vi skal være glade, fejre og feste i aften er, at vi har genrejst partiet!"

@liberalalliance_

Enhedslisten kan også gøre gavn. #fyp #foryou #foryourpage

♬ original sound - Liberal Alliance
Enhedslisten kan også gøre gavn.  #fyp #foryou #foryourpage

 

Læs også

Valget er lige overstået: Første løftebrud er allerede begået

 

 

 

 

 

Dagens Gossip