Enhedslisten: Få 20.000 kroner for at skrotte din bil

Foto: Shutterstock.com

Enhedslisten er i dag kommet frem med deres forslag til, hvordan Danmark kan reducere drivhusgasserne, så jorden fortsat kan være rar at bo på for de kommende generation. Det skal blandt ske ved at forhøjede skrotpræmier og dyr benzin.

Det knaldrøde parti, Enhedslisten, er også blandt de partier, der vil miljøet det bedste. Derfor har de i dag præsenteret deres klimaplan, hvor de kommer med forskellige forslag til, hvordan vi danskere kan gøre vores til, at planeten fortsat er skøn at bo på for de kommende generationer.

Et af deres forslag lød blandt andet på, at der skulle afgift på flybilletter, så desto mere man fløj, desto dyre ville det blive. Der andet forslag handler også om, at danskerne skal punge mere ud, denne gang er det dog bilen, som det går ud over.

Et af tiltagene fra Enhedslisten lyder på, at man skal hæve prisen på en liter benzin og en liter diesel med 69 øre. Det vil være en stigning på henholdsvis 15 og 22 % i forhold til de nuværende afgifter.

Den ekstra stigning mener Pernille Skipper, vil få danskerne til at sænke deres forbrug af bilen, og samtidig skulle det fortsat være et overkommeligt prisleje for danske familier.

”Det er et niveau, som efter vores vurdering vil have en effekt på forbruget, men som samtidig er overkommeligt for helt almindelige familier,” udtaler Enhedslistens ordfører Pernille Skipper ifølge Politiken.dk

SF’s formand Pia Olsen Dyhr, er enig i, at priserne på benzin og diesel skal stige.

”Jeg ved ikke, om det lige skal være 69 øre, men vi er nødt til at hæve benzin- og dieselpriserne, hvis vi skal gøre det mere attraktivt at køre i elbiler,” fortæller hun ifølge Politiken.dk

Få 20.000 kroner for at skrotte din bil

Forslaget om at hæve priserne på benzin og diesel, er kun et af de mange forslag som Enhedslisten kommer med i deres klimaplan. De går også med tanker om, at man kan mangedoble skrotprisen på sin bil, så man i stedet for 2.000 kroner, vil få 20.000 kroner kontakt, når man skiller sig af med sin bil.

Ydermere så er de også store fortalere for el-biler, hvor det med deres klimaplan vil være muligt at få et kontant tilskud på helt op til 100.000 kroner, hvis man vælger at købe en elbil i stedet for en bil, der primært drives af benzin eller diesel.

Det hele skal være med til, at Danmark kan sænke udslippet af drivhusgasser med 70 %.

Læs også

Nyt forslag: Desto mere du flyver, desto mere skal du betale - Se hvad det kommer til at koste

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip